Jukkiksen parhaat Silloin kun jotain tulee mieleen...

mutta kuka on Petro Poroshenko?

Kuka on Ukrainen presidentti Petro Poroshenko? Harvat lähteet mainitsevat hänen olevan vain suklaatehtailija, joka jostain syystä on onnistunut luomaan miljardiomaisuuden karkkia kauppaamalla.

 

Poroshenkon taustaa

On kuitenkin toisenkinlainen henkilöhistoria, jollaista ei ole tapana hienotunteisuussyistä mainostella. Sen todenperää on mahdoton todentaa, koska ne ovat niitä asioita, joista ei elämänkertoja kirjoitella. Jää lukijan vastuulle mitä haluaa niellä ja mitä ei. Sen mukaan Poroshenko oli mukana isänsä bisneksissä, joka oli nouseva tähti neuvostomafian riveissä. Käytännössä Poroshenko Sr. pesi rahaa korruptoituneille virkamiehille, ja poika seurasi vierestä oppien isänsä liiketoimet, kunnes viranomaiset saivat viimein isän kiikkiin, ja tuomitsivat hänet 1986 vankilaan laajamittaisesta ryöstöstä. Päästyään vankilasta oltiin siinä vaiheessa kun neuvostoliitto haukkoi henkeä henkitoreissaan, ja se perässä alkaneet Jeltsinin kaaoksenvuodet tarjosivat saumaa rikastua. Valtion omaisuutta myytiin surutta, ja tunnettu kiovalainen lakimies Tatyana Mikoyan muistelee Poroshenkoja 90-luvulla: laittomia aseita, ihmiskauppaa, huumeita – kaikki toivat tuottoja isälle ja pojalle. Miljadööri Poroshenko oli syntymässä.

 

Poroshenko politiikassa

Yleensä ottaen jokainen gangsteri ennemmin tai myöhemmin muuttaa liiketoimensa laillisiksi, koronkiskureista tulee pankkiireja, ja suojelurahojen kiristäjistä tehtailijoita. Poroshenko keksi politiikan. Hän pääsikin sinne sisään, ja maan tavan mukaan perusti ympärilleen oman puolueen. Wikileaks –paljastukset tietävät Poroshenkon poliittisen uran oikein hyvin. Yhdysvaltain suurlähettiläs William Taylor kirjoitti, että Meidän Ukrainamme -puolueen kansanedustaja oli ollut puolueen ”koko vaalishow’n” ja huonon menestyksen takana: ” Huonomaineiseen oranssiin oligarkkiin ruumiillistuivat kaikki puolueen heikkoudet”, Taylor analysoi.

 Poroshenkon talousväärinkäytökset olivat legenda. Hänellä on maine sellaisena, joka "tietää miten rahaa luodaan tyhjästä". Häntä on monta kertaa syytetty osallisuudesta laajamittaiseen korruptioon, lobbauksesta, budjettirahojen väärinkäytöksistä, verovilpistä ja laittomuuksista. Häntä on syytetty poliittisten kilpailijoiden uhkailuista. Missään nimessä hän ei ole ainoastaan seuraava peluri vaan korporaatiojohtaja, jolla on valtava ja vaikutusvaltainen yritysimperiumi. Poliittisesti häntä on kuvattu kameolonttina, joka osaa vaihtaa väriä tilanteen mukaan, opprtunistinen kiipijä, joka osaa hyötyä tilanteesta kuin tilanteesta.

Vuonna 2008 Porošenko johti Ukrainan keskuspankin neuvostoa, kun Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ryhmä tuli finanssikriisin runtelemaan Ukrainaan valmistelemaan maalle luvattua  vakauttamisohjelmaa. Ryhmän edustajat mainitsivat Yhdysvaltain suurlähetystön edustajille, että yksi Ukrainan ongelmista oli maan keskuspankin neuvosto: se oli täynnä eturistiriitoja, ja taloudelliset sekä poliittiset intressit vaikuttivat suuresti keskuspankin tekemiin päätöksiin.”Erityisenä malliesimerkkinä neuvoston haitallisesta roolista” IMF:n edustajat mainitsivat erillisesti neuvoston johtajan Petro Poroshenkon. Mainita voi erikseen, että näinä keskuspankin, tai  myöhemmän talousminiseripestin vuosina Ukrainan valtionkassasta kavallettiin kaikkiaan 50 miljardia.  

Sellainenkin huhu liikkui, että venäläiset suorastaan tyrmistyivät kun kuulivat kuka oli valittu maan presidentiksi. Poroshenkon maine hämäräperäisinä politiikkona, kuin hänen mafiakytköksensä, olivat entuudestaan tuttuja. Kukaan ei edes tiedä miten Poroshenkosta tuli Presidentti, sillä äänet laski Kiovan vallankaappausjuntta, ja turhia vaalitarkkailijoita ei paikan päällä pidetty. Toisaalta varmaan ajateltiin, että hän vakauttaisi tilanteen, joten katsottiin sormien läpi, vaikka hänen arveltiin ostaneen virkansa. Tilanteen rauhoittamisesta sen sijaan voidaan olla montaa mieltä.

 

Poroshenko ja EU

Poroshenkoa presidenttiys kiinnosti. Olihan EU jo käynyt taputtelemassa vallankumoustribunaalia selkään ja antoi maan länsimaistamumiselle välittömästi 11 miljardia, luvaten myöhemmin 40 miljardia lisää. Näiden rahojen kohtalo ei koskaan selvinnyt, osalla piti lyhentää Venäjän kaasulaskua, mutta Gazpromille saakka raha ei koskaan päätynyt. Poroshenkon vannoessa lopulta virkavalansa, Olli Rehn oli jo ehtinyt antaa Ukrainalle 850 miljoonaa kaasulaskun lyhentämiseen, mutta nämäkin rahat oli menneet muihin asioihin. Nyt piti sitten antaa 250 miljoonaa ja luvata 500 miljoonaa lisää, ettei kaasuntulo kokonaan loppuisi. Tällä kertaa oltiin viisaampia ja budjetoitiin erikseen 105 miljoonaa ”hallinnon rakentamisen sopimukseen” eli lahjukseen, toiveena että nämä hallintokulut riittäisivät  ja lopuilla voitaisiin lyhentää ulkomaanvelkaa – turhaan tietenkin. Myös nämä rahat katosivat.

Nyt tarvittiin jo IMF:ää apuun. Se ei kuitenkaan voinut antaa rahaa sotaakäyvälle maalle, joten 1.7 solmittiin ainakin muodollinen tulitauko. Näin päästiin lupaamaan 17 miljardin avustus, josta IMF antoi samantein kolme, mutta enempää se ei ehtinyt antamaan, kun rahojen kilistyä tilille, Kiovan sotatoimet alkoivat välittömästi. Rahat oli tarkoitus käyttää investointeihin, mutta kun IMF:n tarkastajat tulivat myöhemmin paikanpäälle, he näkivät ettei mitään oltu aloitettu, ja se vähä teollinen infra, joka sijaitsi maan itäosassa, oli päinvastoin pommitettu soraläjäksi. Eikä tässä edes kaikki; kaikki kolme miljardia olivat kateissa, eivätkä IMF:n tilintarkastajat niitä koskaan löytäneet vaikka jäljittivät rahoja pitkin Kiovaa.

Tässä kohtaa Ukrainan valuutta koki jälleen luottoluokituksen laskun, ja se välitön ulkomaanvelka mikä alkuun oli 10 miljardia, kasvoi nyt 20 miljardiin ja pian se kasvaisi 30 miljardiin kun maan valuutta hvyrnia jatkaisi syöksykierrettään. Jotakin hyvää sentään. Nyt oltiin jo opittu, että Ukrainalle ei pidä antaa rahaa kaasulaskuihinsa, vaan velat maksetaan suoraan kaasuntuottajalle. Tämä otettiin Ukrainassa vastaan suoranaisena joululahjana.  Pääministeri ilmoitti heinäkuussa, että tästedes maalle riittäisi loputtomiin energiaa, sillä länsimaat antaisivat sitä ilmaiseksi niin paljon kun sitä vain käyttää kehtaa. Näin on ilmeisesti käynytkin, sillä tänä talvena on Unkarista virrannut kaasua ja jos perässä tulee jokin laskuntapainen, se ymmärretään pelkäksi muodollisuudeksi jota ei tarvitse maksaa.

Rahaa on myös virrannut EU:sta maan talouden ylläpitoon. Käytännössä rahaa on virrannut vain maan valuutan ylläpitoon, sillä D-luokka eli täydellinen maksukyvyttömyys ei ole kaukana. Rahan saamisen ehtoina on usein olleet tulitauot, joita muodollisesti onkin aina rahasiirron ajaksi julistettu. Minskin kokous ja sitä seurannut kolmen tunnin mittainen tulitauko oli oiva aika siihen, että EU ehti tukea maan valuuttaa 1.6 miljardilla. Seuraavana päivänä viimeinenkin luottoluokittaja laski Ukrainan CCC –luokkaan, joka on enää piirun päässä konkurssista. Tämä luokitus tarkoittaa roskalainaluokkaa, eli että jokainen sinne annettu raha on sellaista, jota ei voi koskaan toivoa takaisin.

Roskalainaluokitus nosti myös ulkomaanvelan suhteellisen osuuden 40 miljardiiin, jonka IMF hätäpäissään lupasikin. Suomen rooli koko episodissa on ollut hyvin kohtuullinen, vaatimattomat kuusi miljoonaa, mutta Kataisen hallitus sitoutui antamaan IMF:lle Suomen osuuden,  joka on 3.8 miljardia. Kyllä rahaa on.

 

Lopputaputukset

Minun on pakko onnitella Poroshenkon ulkopolitiikkaa, sillä hänellä on runsaudensarvi josta puristaa hunajaa loputtomiin. Hän on keksinyt että länsimaat ovat kiristettävissä ja hyödyntää tätä häikäilemättä. Miljarditolkulla palaa rahaa maan pitämiseksi maksukykyisenä, ja Poroshenko osaakin kokeilla paljonko tyhmiltä loppupeleissä oikein irtoaa: sata miljardia? Kaksi sataa? Biljoona? Itsensä hänen ei tarvitse tehdä muuta kuin kauhoa sitä kaksin käsin.

On olemassa syynsä miksi Suomen Presidentti Sauli Niinistö pantiin istumaan hänen viereensä. Yksikään säällinen politiikko ei halua tulla kuvattavaksi hänen kanssaan, ja luoda mielikuvaa kuin että olisivat hyvää pataa keskenään. Poroshenkon maineen tietävät kaikki, ja kaikki tietävät myös että hän on ns. välttämätön paha isompia poliittisia tarkoitusperiä ajaessa, jota on vain pakko sietää.  

mutta mikäs siinä? Tässä farssissa länsimaat ovat sitoneet kätensä pakotepolitiikan avulla Ukrainaan niinkin tiiviisti, niin sitten maksellaan vaan Poroshenkon tilinlihotuksia. Pitäähän eurooppalaista valtiota auttaa ja saada maa eurokuntoon, jos tämän saa ironisesti lopettaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jäljet johtavat "Outrageous Minds"-blogin juttuun toukokuulta 2014. Tuollainen nimi osoittaa venäläisiltä hyvää huumorintajua.

https://outrageousminds.wordpress.com/2014/05/26/m...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Olen aikaisemminkin kommentoinut tämän kaverin juttuja. Kaikki ovat kopioita. Kaiken lisäksi käännökset ovat huonoa suomenkieltä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kiovassa opiskellut kollega, joka sivunmennen sanottuna on juutalainen, kommentoi jo muutama vuosi sitten Ukrainan politiikkaa toteamalla lakonisesti, jotta siellä päin kaikki poliitikot ovat rikollisia.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Laitetaan paikka hakuun "Etsitään rehellistä poliitikkoa Itä-Euroopasta."... Jään mielenkiinnolla odottamaan vastaavanlaista syväanalyysiä Jukka Niemiseltä siitä, miten tuntemattomasta KGB:n majurista tuli Venäjän tsaari ja siinä ohessa onnistui kokoamaan 200 mrd.euron suuruisen omaisuuden.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Vai että "venäläiset suorastaan tyrmistyivät kun kuulivat kuka oli valittu maan presidentiksi."

Jokainen voi helposti etsiä viimekeväiset uutiset, joissa Putin pitää neuvottelutaitoisen Poroshenkon valintaa hyvänä uutisena. Häntä ennenhän presidentin sijaisena toimi käytännön politiikasta pihalla ollut lausuntoautomaatti Turtshynov.
Toinen asia on, että Putin pettyi myöhemmin, kun Poroshenkokaan ei antautunut hänen panssariensa edessä.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Jep, lienee maan tapa. Eipä ihme, että ukrainalaiset potkaisivat Janukovicin Venäjälle, jossa muutoksia ei ole edes näkyvissä.

Blogistin inspiraation lähde on Jounin mainitsema Venäjän trollisaitti. Näistä saa mainiota materiaalia kirjoituksiin ilman, että omia aivoja tarvitsee vaivata.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Tunnettu kiovalainen lakimies Tatyana Mikoyan" tunnetaan ainakin Suomessa. Mutta kuka on nimimerkki "Hejjaa"?

http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?...

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kovasti samat lauseet ja kappaleet uusiokäytössä... Onneksi Jukka Nieminen on löytänyt lukemistoonsa näinkin arvovaltaisen aviisin ;)
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=10756

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #19

Kiitos linkistä, se video, mikä siinä on pohjalla on aika jännä. Siinä on pätkiä BBC:n , FOX:n yms. uutisista. Mutta luonnollisestihan, koska ne on linkitetty verkkomedian sivuille, niistä tulee maagisesti, mutta armottomalla rationaalisella päättelyllä foliohattuilua. ;)

Jukka Nieminen

Itse näen hyvän vertailukohdan afganistanin ex-pressaan Hamid Karzaihin. Myös hän ajoi maansa täyteen sekasortoon ja oli länsimaille ns. välttämätön paha. Myös hänen tyyliinsä kuului että kun länsimaat avustivat afgnaistania miljarditolkulla, rahat lennätettiin vielä samana iltana Kabulin lentäkentältä Karzain yksityiskoneella jonnekin.

Poroshenko on myös keksinyt saman, että mitä enemmän länsimaat kaataa rahaa tähän mustaan aukkoon, sen enemmän luottoluokitus vain laskee. ja loppujen lopuksi sillä ei ole väliä millainen Somalia maasta lopulta tulee, kunhan hilloa piisaa itselle ja vähän kavereillekin. mutta ollaan me ylpeitä että meillä on etuoikeus rahoittaa maata joka kuitenkin kupsahtaa lopuksi

Länsimailla on muuten ilmiömäinen kyky löytää näitä tyyppejä jostain.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Onneksi Venäjälle on löytynyt rehellinen ja omaaetuaan ajamaton valtionpäämies, jonka sanaan voimme kaikessa luottaa.

Ehkä se mikä minua ainakin juuri nyt kiinnostaa on tämä separatistien aselevon kunnioittaminen. Siitä olisi mukava kuulla näiden "itämiesten"
kommentti. Varmaan USA ja EU ovat sitä rikkoneet ja aikaansaaneet kaiken?

Jukka Nieminen

Minä seuraan militarymapsia päivittäin ja olin näkevinäni että heti tulitauon jälkeisena aamuna Kiovan joukot moukaroi peräti viidellä patterilla separatistien asemia. otin oikeen kuvakaappauksenkin todisteeksi.
Senkin tiedän että tulitauon alettua Poroshenko veti rintamalle raskaita panssareita että tienpohjat vaan valitti. Eikä se sitä ole millään muotoa salannut.

mutta olihan sekin ilmiselvää ettei separatistit aio luopua debaltseven saalistaan. Olishan se tolkutonta motittaa noin komea saalis ja sitten päästää ne sieltä pois kun on kumminkin ilmiselvää ettei vastapuolella ole mitään pyrkimystä rauhaan. Miltä se nyt olis näyttäny jos suomalaisetkin olis päästäny venäläiset pois raatteen tieltä ja sitten seuraavalla viikolla se sama porukka olis hyökänny uudelleen. kannattaa meinaan muistaa että Kiova on jo kolme kertaa aloittanut tulitauon ja kolme kertaa sitä rikkonut.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Tulihan se "totuus" esiin. Aselevon rikkominen on näemmä Ukrainan syytä, sepataristit ovat olleet pakkotilanteessa ja joutuneet ampumaan itseään puolustaakseen, Noinko se tapahtui?
Ilmeisesti näiden "trollien" mielestä ainoa keino rauhaan on Ukrainan antautuminen ja liittyminen Venäjän turvalliseen syliin!

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #14

Eihän se tietenkään noin mennyt. oli ilmiselvää ettei separatistit aio luopua noin lihavasta saaliista mitä debaltseve oli. tosin antoivat mahdollisuuden kävellä sieltä pois ilman aseita mutta se on eri juttu. sen sijaan on kiistatonta että molemmat osapuolet rikkoivat tulitaukoa välittömästi. taisi olla niin että kiovan puolella sotivat uusnatsit alun alkaenkin pitivät koko tulitauon ajatusta "maanpetturuutena".

mutta ei näissä hommissa ole hyviksiä eikä pahiksia. Sota on siitä metka juttu että kun se pääsee irti, niin sitähän ei enää pulloon laiteta takas. Sodat loppuu sotimalla.
Ainoa reaalinen keino rauhaan tällä hetkellä on Ukrainan luottoluokituksen putoaminen D-sarjaan jolloin maan valuutta on mennyt konkurssiin - ei ole enää rahoja ammuksiin, tankkeihin ja palkanmaksuihin tai ylipäätään mihinkään. Veikkaan karkeasti että tämä nähdään heti kun EU lopettaa rahan lappaamisen. Onko se sitten hyvä vai paha asia, historialliselta kantilta ei ole olemassa hyviä tai pahoja asioita, on vain asioita jotka tulevat vääjäämättömästi tapahtumaan.

Antti Jokela

"Minä seuraan militarymapsia päivittäin..."

Ai sitä johon kuka tahansa voi päivittää mitä tahansa? Vaikka sinä.

"otin oikeen kuvakaappauksenkin todisteeksi."

Missä aiot käyttää "todistettasi"?

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #15

Juuri sitä samaa. se on ollu ihan luotettava. siitä näki muuten etukäteen debaltseven motin syntymisen jo ennen kuin taistelut edes kunnolla alkoivat koska kohteena se oli ilmiselvä. mutta Poroshenko nyt vaan halus väen väkisin oman stalingradinsa.

Mikä panee kysyyn kiovan sodanjohdon järjenjuoksua. sen verran toi debaltseve koskettaa Poroa että eilen ukrainan tv ilmoitti, että Poroshenkon perhe on siirretty turvaan ulkomaille (uutista ei ole sittemmin vahvistettu) sillä tappion myötä Poroshenko olis Oikean Sektorin tappolistalla. Saattaa liittyä myös Minskin kokouksen päätökseen riisua äärioikeisto aseista mutta syynä lienee nää molemmat. uhkaus taitaa tällä kertaa olla vakavampi kun yleensä

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

"Miltä se nyt olis näyttäny jos suomalaisetkin olis päästäny venäläiset pois raatteen tieltä ja sitten seuraavalla viikolla se sama porukka olis hyökänny uudelleen."

Oliko Raatteen taisteluissa joku "tulitauko". Aika huono vertaus. Jos suomalaiset olisi päästänyt venäläiset tulemaan nehän peijakkaat olisi olleet kohta Oulussa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #28

Vertaus on pikkuisen huono siksikin, että Raatteen tie oli ymmärtääkseni Suomen puolella...

Elias Söderlund

Vaikuttaa siltä että Ukrainan presidentin kritisoiminenkin nähdään tällä Venäjän tukemisena. Kulttuurimarxismi kuvaa tätä ¨avointa¨ keskustelua hyvin tarkasti. Jopa asioiden kyseenalaistaminen nähdään tällä hetkellä maanpetturuutena, keskustelun täyttää sävy joko olet meidän tai heidän puolella. Todisteita eivät näytä kummatkaan puolet, Venäjän ja Usa:n kannattajille tiedoksi molemmat valtiot ovat rikollisia kysymys kuuluu mihin imperialistiseen mafiaan te kuulutte? Itse en kummallekkaan ääntäni anna, sillä en suostu ottamaan vastuuta kummankaan geopolitiikan seurauksista. Sotarumpujen paukuttajat toivottavasti muistavat vastuunsa, kun ajavat meidät vielä peloissaan 3.maailmansotaan. Tässä vielä geopolitiikkaa tutkiville mielenkiintoista materiaalia.
http://www.informationclearinghouse.info/pdf/Rebui...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jos arvio siitä, että suklaatehtailijakin saattaa olla lupaava poliitikko, määritellään "kulttuurimarxismiksi", voitaneen esimerkiksi arvio siitä, että Freewheelin' on Dylanin paras levy, määritellä perinteisen tyylin sprinttihiihdoksi.

Jukka Nieminen

Älä turhaan ole näille ihmisille vihainen, sillä he ovat sen propagandan uhreja jota media päivittäin lietsoo. Valtaosahan on avuttomia sellaisen edessä ja he lähtevät mukaan tähän sotakiihkoiseen myllytykseen jonka primus motor on tunteen roihussa eikä järkipuheessa. mutta kyllä se järki sieltä itsekullakin jossain kohtaa palailee, ollaan sitten nyt millaisessa lahkolaismentaliteetissa tahansa. paras tapa on vaan tuottaa punnittua tietoa, rauhallisesti ja tosiseikkoihin vedoten, sillä tunnetusti se on paras - ja ainoa - tapa pitkässä juoksussa. Se on sitä hetkeä varten kun aivot sitten heräilee itsekullakin.
Harvoin tälläistä mediamyllytystä ja kiihkoa kyllä saa nähdä. Onneksi itsellä alkaa olla tuota ikää niin tajuaa miten korneja ja elämyshakuisia otsikoita tuotetaan päivittäin ja miten ympäristö tuntuu sekoavan ihan täysin.

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Putinisti tai Obamisti... muita vaihtoehtoja ei nykyään ole. Ilmeisesti.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ukraina on läpeensä korruptoitunut maa, jonka korruptio ei varmaankaan lopu siihen, että sieltä yksi korruptoitunut mulkku ajetaan pois. Seuraava on jonossa.

"Ukrainalainen suklaamiljardööri". Eikö se muka naurata ketään muuta kuin minua?

Venäjän menosta tarvitse edes sanoa mitään. Tai EU:sta. Etenkään sen jälkeen kun saadaan nuo loputkin "suklaatehtailijoiden" vetämät maat kyytiin. Suomikaan ei ole oikeastaan sen kummempi. Täällä äänestetään isoimmalle pallille väärentelevä valehtelija, joka puhalsi valtion rahat saksalaisille pankeille.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Mutta kuka on Jukka Nieminen?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Niitä Niemisiä ei kynnetä, ei kylvetä ja silti niitä on siinnyt rikkaruohoiksi asti... ja siksi helppo alusta piiloutua pietarilaiselle rasvanäpille.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Mikko Elo näyttää kiintyneen tähän "leikkaa-liimaa" menetelmällä tehtyyn kirjoitukseen...

Jukka Nieminen

No jos minä olen ainut käteen jäänyt trolli, niin eipä ole kummoinenkaan saalis ollu tässä trollijahdissa. oon kai niitä tyyppejä, josta uutisten mukaan on länsimedian uskottavuuden kyseenalaistamisen vuoksi on muodostunut sosiaalisessa mediassa todellinen ongelma, ja joista pitää sen takia erikseen varoitella isoin otsikoin. Saavutus sekin, eipä tässä ole muuta merkittävää ikinä tehtykään.

mutta jäi kaiveleen, Poroshenkosta kun puhutaan, toi eilinen uutinen että sen perhe olis siirretty turvaan ulkomaille. ja kun se tänään piti tiedotustilaisuuden lentokentällä - takana lähtövalmis kone oottamassa - niin panee kysymään onko se joutunut pakeneen Kiovasta oman turvallisuutensa takia? ootellaan nyt kumminkin lisätodisteita ennen kuin aletaan vetään liian aikaisia johtopäätöksiä.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Wikileaksiin vuodetuista tiedostoista käy ilmi että CIA käytti Poroshenkosta termiä "our guy inside" jo vuonna 2006...

Pekka Sandberg

Eikös Libyan kansannousu ollut vastaava konflikti,siinä länsi tuki separatisteja,kaikki hyväksyivät lännessä Kadafin likvidoinnin.USA ,Ranska Britania operoivat tämän sodan.Mikä muuttui?länsimielistä johtoa koetetaan luoda,sekasorto jäi.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Sekasorto on parempi kuin järjestys. Järjestyksessä ihmiset saa kaikkia ihme ideoita ja alkavat suunnitella asioita, jotka ei sovi Isoon Kuvaan.

Petteri Hiienkoski

Venäjä käy massiivista propagandasotaa, jonka pääkohde, totuus, on tapettu moneen kertaan. Jos Ukrainasta tai Venäjästä aikoo kirjoittaa jotain vakavasti otettavaa, lähteitä kannattaa ryhtyä merkitsemään. Silloin lukijoilla olisi edes jotain mahdollisuuksia arvioida kirjoituksen todenperäisyyttä ja uskottavuutta.

Jukka Nieminen

On totta että lähteet pitäisi mainita mutta olen niitä panttaillut kun omissa silmissäni ne on aina sellaisia rasitteita jotka puumaistaa keskustelua.

mutta noin yleisesti, ihan mielipiteenä, että en tiedä missä määrin länsimaat juonitteli koko kaappauksen ja millaisia intressejä niillä on Ukrainan suhteen mutta sen tiedän että tällä hetkellä Ukraina tuntuu elävän jotakin maanpäällistä painajaista jonka syntyyn länsimaat on kaikkea muuta kuin viattomia.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Totuus kuolee sodassa ensimmäisenä.

Jari Rauhala

Hyvä kirjoitus. Kritiikin määrästä tietää, että oikeaan asiaan on paneuduttu.

Toimituksen poiminnat