Jukkiksen parhaat Silloin kun jotain tulee mieleen...

Tampereen mielenosoituksen väkivallan uhrille

Minähän olen pahoillani eilisessä Tampereella pidetyssä mielenosoituksessa (2.10) pahoinpidellyn Marko Parkkoilan puolesta. Väkivalta missään muodossa ei ole koskaan hyväksyttävää. Haluan tietenkin uskoa Parkkolaa että hän omien sanojensa mukaan oli vain mennyt ottamaan valokuvia rasisminvastaisten mielenosoittajien joukkoon; häntä oli tönitty, puhelin varastettu ja sitten ilmeisesti tyystin syyttä hänet oli pahoinpidelty. Tapauksen törkeyttä kuvastaa että Parkkola on omien sanojensa mukaan aivo-invalidi, jolle iskut päähän voivat olla kohtalokkaita. Eivätkä ne varmaan terveemmillekään hyvästä ole. Hänen versionsa voi lukea tästä:

http://markomjlnirparkkola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203964-olin-mielenos...

Tottakai haluan uskoa suomalaisen miehen sanaan, ja asiaa tutkiessani halusin vain varmistaa että kertomus pitää ns. vettä viimeiseen saakka. Esitin muutaman tarkentavan kysymyksen, joihin ei kuitenkaan närkästynyt asianomistaja halunnut vastata ja varmuudeksi pani allekirjoittaneen bannilistalle. Valitettavaa, sillä tarkoitukseni ei ollut millään muotoa loukata saati kyseenalaistaa, sillä tokihan jokainen puhuu lähtökohtaisesti totta.

Mutta kaikissa asioissa on aina totuus selvitettävä. Pakotettuna esittämään samat asiat tässä koska en pääse enää Parkkolan kanssa dialogiin. Hän voi vastata tällä minun puolellani, minä en häntä suinkaan – uhrina – pistä estolistalle. Totuus kestää aina tarkastelun, eikä vilpittömällä miehellä ole salattavaa.

Joten ensimmäisenä kysynkin, että onko Marko Parkkola sama Marko Parkkola joka sattumoisin on Suomen Sisu ry:n varapuheenjohtaja ja hallituksen jäsen?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Sisu

Vai onko kyseessä vain valitettava yhteensattuma, että kyseessä onkin nimikaima? Tähän voi toki Parkkola vastata jos katsoo sen aiheelliseksi, niin vältämme väärinkäsityksiä.

Tämä Sisun varapuheenjohtaja ainakin on kunnostautunut kirjoituksella maahanmuuttajien katujengeistä jossa toteaa, että poliisi ei tunnu ollenkaan puuttuvan jengien taipumukseen pahoinpidellä sivullisia ohikulkijoita. Samankaltaista agendaahan toistellaan usein vasemmisto-anarkistien kohdalla joita on syytetty toistuvasti viattomien pahoinpitelyistä kuin yleisestä ilkivallastakin - eikä aina aiheetta.

http://suomensisu.fi/varapuheenjohtajan-kommentaari-katujengeista-16-10-...

Mikäli puhutaan nyt samasta Parkkolasta, niin on todella valitettava yhteensattuma että juuri kun on varoitellut anarkistien väkivaltaisuudesta, jää itse identtisen väkivallanteon uhriksi.

Sitten puhutaan tästä filmistä:

http://m.aamulehti.fi/kotimaa/katso-videolta-mita-koskipuiston-valikohta...

Olen sen katsonut alun kolmattakymmentä kertaa ja vaikka tapahtumat ovatkin pääosin banderollin takana piilossa, ei siitä voi päätellä kuin jotakin kehonkielistä sanomaa.

Minusta näyttää kiistattomalta että Parkkola on siellä alimmaisena kun yllättäen lauma mielenosoittajia ryntää hänen kimppuunsa. Miksi? Pelkän valokuvan ottamisen vuoksiko?

Itse asiassa, kun filmiä katsoo ja keskittyy keesipäiseen kaveriin joka pitelee megafonia, niin hän selvästi perääntyy Parkkolan edestä taaksepäin, samaan aikaan kun Parkkola näyttää käsieleellään ”anna tulla” kämmenliikettä. Havaitsemme myös että megafonikaveri tutkii otsaansa ja nenäänsä kuin katsoakseen tuleeko verta. Filmin perusteella – jos en tietäisi Parkkolan omaa versiota – syntyisi vääjäämättä mielikuva, että P on ollut rasisminvastaisten mielenosoittajien seassa, temmannut yllättäen megafonimiestä nyrkillä nenään tai otsaan, ja mielenosoittajia on tullut megafonimiehen apuun. He pieksevät P:tä mutta kun apuun tulee lisää mielenosoittajia, jotka erottavat pukarit toisistaan ja P:n asento (tukansukimiskohdassa) näyttää yllättävän aggressiiviselta ja uhmakkaalta. Uskon että lähivuorokausina saamme tämän väärinkäsitykseni kumottua sillä varmaan lisääkin kuvia ja silminäkijäkertomuksia ilmaantuu, jotka todistavat että  P:llä  on puhtaita jauhoja pussissaan, eikä hän suinkaan ole rakentanut mediatempausta ts. huijausta, ja itse asiassa ollut itse pahoinpitelemässä jotakuta viatonta.

Olisin vielä halunnut kysyä, kuka filmin kuvasi? Kiinnostaa sen vuoksi että kuinka se sattumalta kuvasi juuri silloin kun nujakka alkoi. Sen tiedän toisesta filmistä että ainakin kotikaupunkimme ylpeys Seppo Lehto hääräsi siellä videokameran kanssa, kuten toisessa otoksessa Parkkolasta ilmenee.

https://

Parkkolan on aivan turha ottaa tästä kirjoituksesta hernettä nenäänsä; vilpittömällä miehellä ei ole mitään salattavaa, eikä totuus pala tulessakaan. kaltaiseni sivustahuutelijat kyllä hiljenevät totuuden edessä, kunhan tapahtumien kulku saadaan niin vedenpitäväksi, ettei se jätä mitään epäselvää mitä siellä oikeasti tapahtui. Sekin on vielä lisäkysymyksenä, miksi poliisi – P;n omien sanojen mukaan – ryhtyi tönimään pahoinpitelyn uhria? Mikäli asia on niin, että poliisi käyttäytyy näin epäammatillisella tavalla, on tuo P:n kirjoitus poliisista anarkistien erityissuojelijana suorastaan profetaalinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (65 kommenttia)

Juha Kuittinen

Väkivalta on aina tuomittavaa oli sitten kohteena mamu, Marko tai joku raiskattu/hakattu/murhattu.

Janne Hilden

"Olen sen katsonut alun kolmattakymmentä kertaa".

Tarvii sanoa, että omat fetissinsä jokaisella :)

Jukka Nieminen

"Tarvii sanoa, että omat fetissinsä jokaisella :)"

Totta! On se kyl sen verran lyhyt että sen vois katsoa vaikka satakuntakin kertaa. tai itse asiassa tarvittaessa katsoa freimi kerrallaan jos niikseen tulee. Sillä onhan videon oltava yhtä varsinaisen kertomuksen kanssa.

En sitten tiedä oliko P jossain määrin adredaniilin huumassa kun kirjoitti sinne alle esim tämän:
"Ei minua kukaan auttanut. Joku 80-vuotias nainen tuli huolestuneena paikalle ja hänen kasvoilleen vain syljettiin."

Minä en näe videolta minkäänlaista 80-vuotiasta ja mietin vaan onko sellaista olemassakaan.

Mitä taas tulee motiiveihini niin eihän moinen pätkä kiinnosta saati miehen kertomus kuin korkeintaan hajamielisesti, mutta aina kun joutuu bannatuksi asiallisten kysymystenkin vuoksi, kiinnostus herää kummasti. Olen näet sitä vanhempaa sukupolvea joka uskoo piinkovasti omaan sloganiinsa: tosimies ei paskaa jauha!
Mitä sillä on tekemistä tämän episodin kanssa, selviää varmaan kun asiat alkavat selkiintyä

Käyttäjän erkkivaltamaki kuva
Erkki Valtamäki

"Minä en näe videolta minkäänlaista 80-vuotiasta ja mietin vaan onko sellaista olemassakaan."

Minä muuten näin ja sekin pitää paikkansa. Nainen tuli paikalle tiedustelemaan, mitä tapahtui. Hänen silmilleen syljettiin.

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #15

"Minä muuten näin ja sekin pitää paikkansa. Nainen tuli paikalle tiedustelemaan, mitä tapahtui. Hänen silmilleen syljettiin."

tapahtumasta on julkaistu pitkin nettiä lukemattomia valokuvia mutta yhdessäkään ei toistaiseksi ole näkynyt tätä mysteeri-mummoa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hain Aamulehden kirjoitusta ko. asiasta ja taustatietoihin löytyi tämä:

Suomen Sisun 1. varapuheenjohtaja Marko Parkkola

http://m.aamulehti.fi/kotimaa/perussuomalaisten-ja...

Tästäkin on vain Parkkolan oma sana:

Parkkolan mukaan välikohtauksen jälkeen poliisi yritti provosoida häntä, mutta hän pysyi rauhallisena.

http://m.aamulehti.fi/kotimaa/katso-videolta-mita-...

Hauki Onkala

Mikä on tämä väkivaltainen nuorisoliike? Jos tarkoitat Suomen Sisua niin miten perustelet sen väkivaltaisuuden?

Kukaan/koskaan/missään ei ole yhdistänyt Sisua väkivaltaisuuteen.

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Laitanpa nyt tähänkin kommenttini tuolta toisesta ketjusta, kun se niin osuvasti asiaan liittyy.

Asiaa spekuloiville kotisalapoliiseille ote viestiketjusta http://markomjlnirparkkola.puheenvuoro.uusisuomi.f...

"Olin paikalla, kun Markoa pahoinpideltiin. Mäenpään Juha kuvasi vieressäni tapahtuman ihan sattumalta ja onneksi videokameralla. Tiedustelin asiaa tapahtuman jälkeen paikalla olleilta mellakkapoliiseilta. He ajoivat minut pois. Tapahtuman tarkempi kuvaus löytyy täältä: (http://waltamedia.fi/millainen-on-oikea-rasisti/)

Vesa-Matti Saarakkalalle tiedoksi, että toivoisin sinun järkevänä päättäjänä ottavan nämä poliisin toimet esille ja käynnistävän ihan oikeasti tutkimukset virkavallan välinpitämättömyydestä.

Poliisi teki niin Koskipuistossa kuin poliisiasemalla virkavirheen, kun se ei korviaan lotkauttanut Marko Parkkolan pahoinpitelyyn eikä ottanut tapausta edes käsittelyyn. Mielestäni poliisin toiminta Tampereen Koskipuistossa oli ala-arvoista ja puolueellista. "Rajan kiinni" -ryhmä käyttäytyi ihan rauhallisesti ja asiallisesti. Minkäänlaista häiriköintiä ei ilmennyt. Rähinöitsijät olivat toisella puolella ja poliisi heidän takanaan". Erkki Valtamäki

Olen todella huolestunut tämän yhteiskunnan tilasta. Koko virkakoneisto on valjastettu maahanmuuttokriittisiä vastaan.

TEE VESA-MATTI JOTAKIN. SINÄ JOS KUKAAN SIIHEN PYSTYT.

Lisäksi poliisi on asiasta nyt varmasti tietoinen ja aloittanee tutkinnan.

"Poliisi soitti tänään. Varaavat ajan minulle ensi viikoksi kuultavaksi. Kirjasivat nyt ilmoituksen puhelimitse alustavasti". Marko Parkkola

Olen erittäin iloinen, että poliisi tarttuu tähän ja tutkii tämä juuriaan myöten. Paikalla oli varmasti niin monta silminäkijää, että naamiomiehet löytyvät kohtuullisen hyvällä menestyksellä. Tutkintaa ennen voin salaliittoselvittelijöille toivottaa kaunista syksynjatkoa.

Ei tätä enempää kannata lietsoa. Tilanne rupeaa olemaan lietsomattakin jo kovin kuuma. Lisänä vielä se, että oli syy mikä hyvänsä, se ei oikeuta kymmentä miestä potkimaan ja hakkaamaan silmittömästi ihmistä jatkaen tätä vielä kun uhri on maassa makaamassa.

Jukka Nieminen

"se ei oikeuta kymmentä miestä potkimaan ja hakkaamaan silmittömästi ihmistä jatkaen tätä vielä kun uhri on maassa makaamassa."

Ei oikeuttaisi niin mutta mutta.... mutta kun videota katsoo näkee että joku makaa Parkkolan alla ja sehän ei ole mahdollista muuten kuin että Parkkola itse on pahoinpitelijä? ja että nämä "potkijat" todellisuudessa pelastavat kaveria P:n kynsistä. Tässä mielessä kyse on hätävarjelusta.

Sitä en ihmettele että poliisi oli hyvin nihkeä P:n oikeuksien ajamisessa. Hän lienee äärioikeistolaisen katuväkivallalla kunnostautuneen ryhmittymän jengipomo. Arvattavasti poliisille on jaettu myös hänen valokuvansa ennalta "mahdollisena rähinätyyppinä" ja poliisi tiesi ennalta oikein hyvin mikä hän on miehiään. Suomen Sisun varapuheenjohtaja keskellä vasemmisto-anarkisteja ei voi tietää kuin yhdenlaista lopputulosta.
Parkkolan puolesta on kyllä sanottava että melkoisen hyvä tappelija hän on videon perusteella.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Ihan kuin vanhoista mykkäelokuvista. "Kymmenen miestä hakkaa ja potkii vielä maassakin makaavaa uhria". Parkkola pinkaisi kuitenkin välittömästi tuon silmittömän väkivallan jälkeen pystyyn kyselemään puhelintaan. Tukka oli toki vähän huonosti.
Poikamaista haparointia koko nujakka. Ei katkennutta hammasta tai edes revennyttä takkia. Ehkäpä nahistelu sopisi kuvaamaan tätä painitaidottomien hässäkkää.

Helena Makinen

"Itse asiassa, kun filmiä katsoo ja keskittyy keesipäiseen kaveriin joka pitelee megafonia, niin hän selvästi perääntyy Parkkolan edestä taaksepäin, samaan aikaan kun Parkkola näyttää käsieleellään ”anna tulla” kämmenliikettä. Havaitsemme myös että megafonikaveri tutkii otsaansa ja nenäänsä kuin katsoakseen tuleeko verta. Filmin perusteella – jos en tietäisi Parkkolan omaa versiota – syntyisi vääjäämättä mielikuva, että P on ollut rasisminvastaisten mielenosoittajien seassa, temmannut yllättäen megafonimiestä nyrkillä nenään tai otsaan, ja mielenosoittajia on tullut megafonimiehen apuun."

Jos monta kertaa väittää katsoneensa kyseista videota niin luulisi jotain näkevänkin, tai sitten vaan unohtui jonkunväriset lasit silmille.
Videosta näkee selvästi miten k.o. megafonimies tulee taustalta oikealta (kohdassa 00.07) juosten mukaan pahoinpitelyyn ja alkaa heti potkia maassa makaavaa uhria toisten pieksäjien välistä, ettei vain myöhästyisi hauskanpidosta. Todellinen kusipääraukkis. Olisiko niitä Koivulaakso-videon Sturm Abteilung-miehiä. Sekin oli Tampereelta.

Se mitä arvon blogisti taas väittää "anna tulla"-riidanhaastamiseksi taas on selkeästi sitä että Parkkola pyytää palauttamaan takaisin ryöstettyä puhelintaan.

Hyökkäyksen syy on aika selkeä, naamioituneet SA-miehet eivät halunneet lähikuvia itsestään. Kieltävät jopa omaa väkeään kuvaamasta mielenosoittajia kuten esimerkiksi kutsussa Musta Pispala riehuntaan.

PS. Toimitukselle. Kirjoitan tämän kerran tyttärenin FB tilin kautta, kun oma kirjoitusoikeus on vielä jäähyllä.
Jukka Mäkinen.

Jukka Nieminen

"Jos monta kertaa väittää katsoneensa kyseista videota niin luulisi jotain näkevänkin, tai sitten vaan unohtui jonkunväriset lasit silmille."

Ei ollenkaan unohtuneet. Kyllä videolta ihan selvästi näkyy kuinka Parkkola retuuttaa jonkun onnettoman alleen. Läheltä vierestä tapahtumaa seuranneen järjestäjän mukaan kuristusotteella joten tässä tietenkin joudun tarkistamaan kantaani omasta arvauksestani "kraivelista kiinni ja ympäri"

Minä en tiedä mitä P oli siellä puuhailemassa kenties ottamassa valokuvia kuten sanoi, mutta ei ilmeisesti saanut aikaan haluamaansa rähinää joten päätti itse aloittaa sellaisen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Väkivaltaa voi olla Suomessa tiedossa valitettavasti lisääkin. Liekö totta puoltakaan sometiedoissa, että se Oulun ruokakapinan pääpukari, joka tähdännee jonkin tuntemattoman kohteen lisäksi tv:n Kuppilat kuntoon -juontajakokiksi, on tunnistettu Irakin armeijan korkeaksi upseeriksi. Kaikki eivät siis olisikaan rauhanomaisia luksuskahvilanuoria, niin kuin asiantuntijat olettavat: Sisäministeriön/CMI:n ongelma: Ahtisaaren karjalanpiirakka vs. Baghdad Café: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/204021-s...

Käyttäjän erkkivaltamaki kuva
Erkki Valtamäki

Jukka Nieminen! Tuo kuvauksesi on täyttä potaskaa. Seurasin tapahtumia ihan vierestä ja ne menivät juuri niin kuin Marko Parkkola asian kertoo. Videon kuvasi vieressäni Juha Mäenpää ei kukaan Seppo Lehto.

( http://waltamedia.fi/millainen-on-oikea-rasisti/ )

Tuollainen epäasiallinen kirjoittelu on järkyttävää ja kuvaa hyvin kansakuntamme nykyistä tilaa. Kaiken maailman jukkaniemiset tekevät ihan mitä itse haluavat eikä kukaan siihen puutu. Ällöttävä kirjoitus.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Persu persun johtaman Suomen Sisun hallituksen jäsenen kertomusta tukee :)

Käyttäjän erkkivaltamaki kuva
Erkki Valtamäki

Seija Nylund! Mitä tuolla tarkoitat? Syytätkö minua valehtelusta?

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #19

"Seija Nylund! Mitä tuolla tarkoitat? Syytätkö minua valehtelusta?"

Sinua ei kukaan syytä valehtelusta. Esität vain totena edelleen versiota joka on päivän aikana vääräksi todistettu

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #19

Alkaa vain selvitä että kovin on persupainotteista touhua:

Tampereen perussuomalaisten hallitus teki yksimielisen päätöksen siitä, että järjestö rahoittaa bussikuljetusta Tornion Rajat Kiinni! -mielenosoitukseen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100220454287_u...

Edit: Olit näköjään lisännyt tämän:

"Esität vain totena edelleen versiota joka on päivän aikana vääräksi todistettu"

Miltä viranomaistaholta?

Jukka Nieminen

"Jukka Nieminen! Tuo kuvauksesi on täyttä potaskaa. Seurasin tapahtumia ihan vierestä ja ne menivät juuri niin kuin Marko Parkkola asian kertoo"

Itse asiassa eivät menneet. Video todistaa aivan päinvastaista. Niistä näkee aivan selvästi että Parkkola itse siellä on rähinöinyt.

Ylen uutisten mukaan järjestäjän mukaan kahina oli alkanut kun Parkkola oli ottanut yhden mielenosoittajan kuristusotteeseen. Kummallista kyllä, tämä lausuma on yllättävän yhtenäinen videossa olevien tapahtumien kanssa.

"Tuollainen epäasiallinen kirjoittelu on järkyttävää ja kuvaa hyvin kansakuntamme nykyistä tilaa"

kansakuntamme nykytilaa kuvastavat pikemmin näin säälittävät manipulointiyritykset. Kontekstin perusteella lienee enemmänkin selvää että parkkola lienee jonkinsortin rähinöitsijä, katuhuligaani ja silkka sakilaispiirin jengipomo. Se ei siitä säälinkalastelusta muusta muuksi. Mitä tulee Parkkolan omaan versioon se on niin täynnä läpimustaa valehtelua että on hänelle ikuiseksi häpeäksi. ja kuka ikinä tuollaista moskaan puolustaakaan, ei tee muuta kuin nolaa itsensä.

Käyttäjän erkkivaltamaki kuva
Erkki Valtamäki

Eli väität minun valehtelevan. Tuo sinun kuvitelmasi on vainoharhaisuutta ja kuvastaa täyttä välinpitämättömyyttä. Kuvitelmasi perustuvat toisen käden tietoihin. Itse olin paikalla ja sattumalta ihan vieressä ja NÄIN NE!

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #24

"Kuvitelmasi perustuvat toisen käden tietoihin. Itse olin paikalla ja sattumalta ihan vieressä ja NÄIN NE!"

Minua kiinnostaisi kovasti tietää että miksi sitten videokamera näki tapahtumat aivan eri tavalla?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Meinasin antaa olla, mutta katsoin sitten videopätkän kaksi kertaa. Epämääräistä tönimistä eikä Parkkola ole edes kasan alimmaisena. Kellekään ei näyttänyt sattuneen mitään, mikä on se tärkein asia. Ymmärrän hyvin, jos poliisi ei tällaisesta kiinnostu.

Miksei Parkkola pysynyt omassa mielenosoituksessaan, vaikka poliisi yritti pitää porukoita erillään?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Tämän jälkeen POLIISI tuli tönimään minua ja yritti näin provosoida," kertoo Parkkola blogissaan. Tuo on niin villiä, että Parkkolan koko tarinalta putoaa pohja pois.

Jukka Nieminen

"Meinasin antaa olla, mutta katsoin sitten videopätkän kaksi kertaa. Epämääräistä tönimistä eikä Parkkola ole edes kasan alimmaisena."

Tämä on kuitenkin tärkea asia tutkia ja analysoida. Olemme ilmeisesti ajautumassa aikakauteen jolloin erilaisia tapahtumia tullaan vastakin lavastamaan ja provosoimaan. Kenties vielä lähitulevaisuudessa näemme kunnon video-editointiakin. Me olemme vissiin kaikki oppineet aikanaan mitä photoshoppaaminen tarkoittaa ja olemme aikamme menneet halpaan kunnes viimein olemme oppineet olemaan terveen kriittisiä valokuvia kohtaan. Nyt lienee edessä sama prosessi videokuvan kohdalla. Tällä kertaa huijausyritys paljastui vielä siinä ja siinä mutta välttämättä seuraavalla kerralla ei ole samaa tuuria.

Jirka Ståhl

Voisitko perehtyä samanlaisella tarmolla jyväskylässä vastaavanlaisen mielenosoituksen yhteydessä tapahtuneen pahoinpitelyn taustoihin?

En huomannut samanlaista kyseenalaistamista pahoinpidellyn anarkistin kohdalla. Iltapäivälehtiä myöten hänelle annettiin palstatilaa kertoa oma versionsa tapahtuneesta. Oikeuden nimissä sama pitäisi suoda nyt pahoinpidellylle henkilölle.

Jukka Nieminen

"Oikeuden nimissä sama pitäisi suoda nyt pahoinpidellylle henkilölle."

Pitäisi varmaan mutta ainahan asianomainen ei välttämättä halua käsitellä asiaa julkisesti. eikä siitä kai mitään tulisi jos jokainen pahoinpidelty aina saisi palstatilaa - loppuis lehdestä sivut kesken.

Parkkola on kuitenkin julkisuutensa saanut ja hänen versionsa on joutunut kiistatta epäilyksen valoon. Itse asiassa tuntuu ettei siinä tunnu olevan totuutta siteeksikään.

Minähän en välttämättä halua ketään nolata kaivelemalla vanhoja mutta kenties median edustajat huomasivat mikä P on miehiään, ja jättivät hänet rauhaan. Taka-aikoina hän taisi todeta jotain sellaista kuin "uuniin joutaisivat kaikki suvakit. Lannoitteeksi vihanneksille" joka ei varmaan lausumana hirveästi kerää sympatiaa tällä(kään) kertaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tärkeä asia, sallikaa mun nauraa :)

Muutama hörhö tönii hiukan toisiaan ja täällä käsitellään kuin kyse olisi jostain isommasta salaliitosta, tähän vois sanoa vaan, et ei oo ihme, ettei poliisia kiinnostanu, kun mitään ei edes tapahtunut.

Tulee ihan näistä analyyseistä mieleen JFK, melkein yhhtä mielenkiintoinen tapahtuma, ja molemmista on videot :)

Jukka Nieminen

"Muutama hörhö tönii hiukan toisiaan ja täällä käsitellään kuin kyse olisi jostain isommasta salaliitosta"

Joo, se ei olekaan tärkeää. Nämä kaksi sakilaissakkia ovat hilluneet toistensa kurkuissa jo niin kauan, ettei siitä ole uutisaiheeksi. Uutisaihe sen sijaan oli Parkkolan oma versio josta järkytyttiin täälläkin. Tavallinen kadunmies, aivo-invalidi joka viattomana ohikulkijana on joutunut raggarien pieksämäksi vain siksi että halusi ottaa valokuvan. ja että hänet pelasti joku 80-vuotias mummo ja että poliisikin vielä retuutti invalidia kaupan päälle.
Onhan tää niin paksua stooria että on suoranainen kansalaisvelvollisuus selvittää onko juttu näin. Sillä se tuntui alkuun järkyttävän yhtä jos toista. mutta sillehän ei sit voinu mitään et uutisen taustalta paljastuikin ammatti-mielenosoittaja, provokaattori, äärioikeistolainen kiihottaja ja vihapuheiden levittäjä. Jonkinlainen väkivaltaryhmittymän jengipomo ja kovanyrkkinen katutappelija. Tunnettu mm. maahanmuuttajataustaisten nuorten kuvien levittämisestä netissä - joten en välttämättä itsekään haluaisi hänen valokuvakokoelmiinsa. Ei tämä ollut pikkujuttu - nyt se vasta on kun peli on paljastettu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tulis vaan turvapaikanhakijoita lisää, et saatais hiukan lisääkin tällaisia ''järkyttäviä'' tapahumia, jollain voi vaikka seuraavaksi varpaankynsi katketa.

Käyttäjän erkkivaltamaki kuva
Erkki Valtamäki

Nyt en ymmärrä! Kaikki tämä tapahtui ennen kuin "Rajat kiinni" -mielenosoitus alkoi. Itsekin olin kamerani kanssa kuvaamassa tämän vastamielenosoituksen marssia pitkin Koskipuiston tietä, ja monet muut kuvaajat. Juha Mäenpää kuvasi edessäni marssia, samoin Marko Parkkola. Ei siinä ollut mitään väärää eikä kukaan tunkeutunut kenenkään toisen alueella. Marssijat tulivat kohti.

Siinä vaiheessa yksi mielenosoittajista huusi englanniksi Parkkolalle, ettei tätä saa kuvata ja toinen nappasi häneltä kameran. Kaiken tämän itse näin. Se mitä tapahtui tämän jälkeen olikin yhtä kaaosta, jonka Mäenpää kuvasi videolle. Mäenpää oli siis kuvaamassa tätä marssia ja kahina sattui samaan aikaan. Totta kai hän jatkoi kuvaamista myös tästä kaplakasta. Ei tähän mitään salaliittoa eikä ennakkosuunnitelmia liity.

Sen näin kun Parkkola yritti saada kameransa takaisin. Niinhän me kaikki tekisimme. Siinä vaiheessa tämä muu porukka hyökkäsi paikalle ja alkoi tuo silmitön potkiminen. En ymmärrä miten Parkkolasta saadaan tähän syntipukki.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Oli teillä jokin syy kuvata vastamielenosoitusta?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Sen näin kun Parkkola yritti saada kameransa takaisin."

Nyt alkaa kuulostaa samalta kuin selitykset siitä miksi Oinonen ei esittänytkään puoluetukien vähennystä: Oinonen ilmoitti nukahtaneensa, Vistbacka että Oinosen paperi on väärin päin jne.

Parkkola nimittäin ilmoitti että häneltä vietiin puhelin, ja että osti uuden :D

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #44

Jaahas, Valtamäki korjasi vastaustaan siistiksi, edellisessä lukikin akasta :)

Käyttäjän erkkivaltamaki kuva
Erkki Valtamäki

Tarkennukseksi voi kertoa, että en ole tuntenut Parkkolaa ennen tätä tapahtumaa, enkä tunne hänen taustojaan. Kerroin täällä vai sen mitä paikalla olleena itse näin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Klasit jäivät kotiin kun et erottanut kameraa ja puhelinta?

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Kamera ja puhelin ovat nykyään sama asia, vai mitä sherlock?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #43

En silti ole kuullut kenenkään sanovan puhelintaan kameraksi, oletko sinä? Saati sitten että mies, joka ilmoittaa olleensa 25 vuotta TV:llä töissä kutsuisi puhelinta kameraksi.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #46

Olen kuullut. Kun kuvaan kännykällä, puhun kamerasta (kännykamerasta).

Ihmeellistä saivartelua ja ilkeilyä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #48

Ei se ilkeilyä ollut, huomio vain kiinnittyi siihen miten vanha TV-toimittaja sanoi puhelimesta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #45

Kerro toki lisää kotikasvatuksestasi, ja enää en ihmettele ministeri Lindströmin lausuntoa - kuulutko sinäkin hänelle viestejä jättäneiden joukkoon?:

Lindström onkin alkanut antaa palautetta palautteen antajille.

- Olen ruvennut soittelemaan takaisin, jos puhelinvastaajaani on jätetty haistatteluviesti. Minun ei ole pakko sietää ihan mitä tahansa, ja teen sen selväksi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092820430507_u...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #47

Seinäjokelainen eläkeläinen käy kuvaamassa tamperelaisia mielenosoittajia. Kai se on jonkinlainen harrastus. Valitettavaa tämä Sinulle osoitettu haistattelu. Pieni osa Seinäjokilaisista ovat tuollaisia, suurin osa on ihan kunnon ihmisiä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #50

Olen minä Seinäjoella käynyt ja ihan reirua pohojalaasta väkeä siellä on, ei sitä yksi Valtamäki pysty pilaamaan:)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #51

Kirjoitin jo ensimmäisen blogini aiheesta, seuraava käsittelee ehkä kotikasvatusta...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Erikoista tosiaan jotakin työtöntä lakanahemmoa etsii kaikki poliisit mutta pahoinpitelylle poliisit ummistavat silmänsä vaikka video todistaa tapahtuneen. Tulee mieleen että poliisit ovat ohjeistettu ylemmiltä tahoilta ja sisäministerin saavutukset tunnemmekin. Koko maahanmuutolle ei ole muuta syytä kuin EU:n antama määräys ja kokoomus on hakemassa pisteitä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J.N;"..Minähän en välttämättä halua ketään nolata kaivelemalla vanhoja..
..sillä tarkoitukseni ei ollut millään muotoa loukata.."

"äärioikeistolaisen katuväkivallalla kunnostautuneen ryhmittymän jengipomo.
"mahdollisena rähinätyyppinä"
parkkola lienee jonkinsortin rähinöitsijä, katuhuligaani ja silkka sakilaispiirin jengipomo.
ammatti-mielenosoittaja, provokaattori, äärioikeistolainen kiihottaja ja vihapuheiden levittäjä.
Jonkinlainen väkivaltaryhmittymän jengipomo ja kovanyrkkinen katutappelija."

Siinä meillä varsinainen "tosimies", joka ei paskaa jauha.
Kirjoitus täynnä loukkauksia ja toisen ihmisen haukkumista. Jokainen toki saa olla omaa mieltänsä tapahtumien kulusta ja ketä siellä hakattiin, kuka aloitti jne., mutta mitä ihmeen tekemistä näillä tosimies Jukka Niemisen kirjoituksilla tekemistä asian kanssa. Epäilynsä voi kertoa ihan asiallisestikin, olen itse sitä mieltä.

PS ihmettelen edelleen tätä Usarin linjaa ja millaisia kirjoituksia täällä suvaitaan, kun vaan "puoli" on oikea.

Minna Eerolainen

Katsoin tuon videon, tämä Parkkola ei ole kasan alimmainen vaan näyttää olevan mustapukuisen anarkistin kimpussa joka on kasan alimmainen ja jonka avuksi muut musta-asuiset rientävät aivopotilas Parkkolan hyökkäyksen takia. Kyllä on taas uhriutumista ja krokodiilinkyynelmentaliteettia ilmassa tuon vantteran jantterin taholta..Ennen oli sentään miehet jonkin verran rautaa nyt tollaisia vaikertajia. Itseasiassa luin Parkkolan oman US blogin aiemmin päivällä ja sen kuvaukseen nähden video hieman hämmästytti, odotin muuta.

Marko Parkkola

Bannasin koska valehtelet. En ole Sisun jäsen. Tuossa on Pirkanmaan Sisun pj vieressä ja hänen mukaansa en ole jäsen.

Muu tekstisi on myös paskaa.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #56

Korjaan, et haistatellut vaan kutsuit blogistin tekstiä "paskaksi", minusta tässä blogissa on hyvää pohdintaa. Totta, olet minunkin mielestäni rasisti, älä pelkää ei me muut tarvita sinua olomuodostasi muistuttamaan, mene nyt vaan siihen magneettikuvaukseen..

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #57

Olen käynyt jo vai mistä kuvittelet saameer kuvat joihin laitoin linkin?

Rikoslain mukaan on rasistista dissata vammaisuuden perusteella. Näkyy olevan jo keskusteluohjeissakin sellainen kielto.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #59

Kuvat (?) meni minulta ohi, ei minulla ollut niin paljon aikaa tai intoa tekstiisi syventyä. Hyvää yötä..

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #60

Tyypillistä. "En mä tiedä mistään mitään mutta pakko on kiukutella."

Mitähän Freud tähän sanoisi.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #61

Kyllä se oli ihan asiallinen kysymys. En ole minäkään moisia kuvia nähnyt.

Liian vaikea linkata uudestaan ja vittuilu on helpompaa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"En ole Sisun jäsen. Tuossa on Pirkanmaan Sisun pj vieressä ja hänen mukaansa en ole jäsen."

Siis erosit hiljattain Suomen Sisusta ja nyt vain hengailet rinta rinnan samoissa porukoissa. Julkkikset ovat ns. vapaata riistaa, mutta kun se julkisuus jäi vajaan päivän pituiseksi niin ei kai voi kysyä mikä syy siihen on.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"En ole Sisun jäsen. Tuossa on Pirkanmaan Sisun pj vieressä ja hänen mukaansa en ole jäsen"

Eli siis tosiaan OLET joku muu Marko Parkkola kuin joka Wikipediankin mukaan Suomen Sisun hallituksesta löytyy? Jos siellä ei Marko Parkkolaa ole ensinkään, niin luulisi sinunkin etusi olevan muokata kyseisen sivun tietoja.

Marko Parkkola

Tässäpä linkki. Olin poistanut itseni hallituksen jäsenien luettelosta, mutta joku älypää oli kumonnut poistoni.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1511488635...

Kuten varmaan huomaat Sisun omilta webbisivuilta, minua ei listata käräjien jäseneksi.

Jos kirjoitan Wikiin sinun olevan trolli, niin sehän pitää paikkansa nyt ja iäisyyteen? Siispä olet trolli ja bänni pysyy.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #69

Ainakin se olisi minun oman etuni mukaista, että se tulisi korjatuksi. Wikipedia on siitä hieno, että virheellisen tiedon spottaava voi sen muuttaa.

Huomannet etten väittänyt sen olevan totuus, vaan kysyin siitä sinulta ja vihjasin että sinun kannattaisi se muuttaa, jollet halua tulla virheellisesti ko. yhdistuksen hallituslaiseksi tunnisteluksi.

Kannatat siis etukäteissensuuria? Väität minua trolliksi jonkin aiemman käsityksen perusteella ja siksi koet oikeutetuksi estää minut? Kyllä, blogistina sinulla on oikeus estää kenet hyvänsä ilman perusteitakin, mutta perusteesi tuntuvat puhuvan sen puolesta ettet ole valmis puolustamaan näkemyksiäsi.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Kerrotko samalla, miksi estit minut? Minä en ainakaan valehdellut, koska en väittänyt mitään.

Ahaa, vastasitkin näemmä blogissasi. En minä ole trollaaja. Pyydän osoittamaan ketjustasi YHDENKIN viestin, joka ei ollut täysin aiheellinen ja asiallinen.

Petteri Hiienkoski

Valitettavasti mellakat ja väkivaltaisuudet tulevat lisääntymään ellei pakolaistulvaa saada pysähtymään. Jos pakolaisvirtoja haluttaisiin aidosti hillitä, puututtaisiin tietenkin pakolaisuuden syihin.

Pakolaistulvan tyrehtyminen olisi maahanmuuttokriitikolle peräti suuri menetys, koska tällöin muukalaisvastaisuus menettäisi poliittisen käyttövoimansa. Mellakat ja väkivaltaisuudet hyödyttävät näitä poliittisia tahoja.

Sen takia maahanmuuttokritiikistä ja muukalaisvastaiduudesta kannatuksensa ammentavien tuskin kannattaa jatkossakaan puuttua maahanmuuton ja pakolaisuuden syihin! Miksi tappaa lypsävää lehmää?

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Mahtoivatko asialla olla taas anarkistit, jotka tunkevat nykyään mukaan jokaiseen mielenosoitukseen, sen aiheesta riippumatta.

Mekastavat rumpuineen ja naamioituvat tarkoituksesta riippumatta. Ja puheissa ainakin ovat valmiit väkivaltaankin.

Sari Haapala

Nämä Jukka Niemiset ja Bodil Rosengrenit ovat samanlaisia väkivallan kannattajia kuin Hennalassa raketein heiluneet rasistit. Väkivalta on heidän mielestään oikeutettua ja jopa kannatettavaa, kunhan väkivallan kohteilla on heidän kanssaan vastakkaiset mielipiteet. Nämä poliisin kimppuun käyneet ja virtsaa ihmisten päälle heittäneet "rasismin vastustajatkin" ovat nähtävästi oikealla asialla.

Jukka Nieminen

"Nämä Jukka Niemiset ja Bodil Rosengrenit ovat samanlaisia väkivallan kannattajia kuin Hennalassa raketein heiluneet rasistit. Väkivalta on heidän mielestään oikeutettua ja jopa kannatettavaa, kunhan väkivallan kohteilla on heidän kanssaan vastakkaiset mielipiteet."

No jaa... kerran ajeltiin rouvan kanssa kotia päin kun yllättäen tiellä tuli vastaan Musta Pispala -anarkistijoukko. Konstaapeli toki suojeli kottostani mutta illansuussa huomasin että joku oli vetäissyt kunnon räkälunssin takaikkunaan. Eli ei tää porukka multa saa minkäänlaista sympatiaa. Huligaani on huligaani riippumatta onko jalkapallohuligaani vai anarkisti.

mutta tällä kertaa riittää kun tietää totuuden tässä nimenomaisessa kysymyksessä. Ottaen huomioon silminnäkijänä toimineen järjestysmiehen lausunnon, se on yllättävän vedenpitävä videon tapahtumien kanssa. Asianomaisen eli Marko Parkkolan oma kertomus jonka hän kirjoitti omaan blogiinsa on sen sijaan täyttä puppua ja tuottaa hänelle vain häpeää - samoin kuin kaikille jotka hänen tarinaansa komppaavat. Se on edelleen erittäin jyrkässä ristiriidassa videon kanssa. Se pikemmin kielii alhaisesta teesistä kun keskipisteenä oleva "kuristusotteella mielenosoittajaa kiinniottanut" kertoilee oman versionsa joka ei ole sinne päinkään. Tosin jokaisella on oikeus omaan versioonsa ja itsekukin saa asettaa päälleen sellaisen viattomuuden sädekehän kun aiheelliseksi katsoo. Meillä on varmaan hivenen erilainen kuva kuka tässä ihannoi väkivaltaa ja väkivallantekijöitä.

Laajempiin konteksteihin, eli toisissa mielenosoituksissa on tapahtunut, en näe syytä sekaantua. Mitään tekoa ei voi oikeuttaa sillä että "kyl määki kun vastapuolikin" sillä jokainen on vastuussa omista sillä hetkellä tekemistä tekemisistään. Jos minulta kysytään, niin videon perusteella Parkkolalle kuuluu sakkotuomio "hulinoinnista" eli (lievästä?) pahoinpitelystä ja mielenosoittajat kuuluu vapauttaa sakosta koska he ovat selvästikin toimineet hätävarjelumielessä eli olleet pelastamassa yhtä mielenosoittajaa Parkkolan pahoinpitelystä.
ja jos tämä tulkinta herättää närää niin me voimme kyllä läpikäydä videon ruutu ruudulta nähdäksemme mitä siinä tapahtuu.

Käyttäjän RaunoHalme kuva
Rauno Halme

On huolestuttavaa, että tapahtunutta yritetään selitellä parhain päin ja väkivalta oikeuttaa ties millä tekosyyllä. Väkivalta ei ole koskaan oikeutettua! Tilanne olisi voitu hoitaa väkivallattomasti, jos kaksi kaveria olisi tarrunut ranteista ja kaksi olkapäistä kiinni, täällä tavalla irrottaminen olisi onnistunut takuuvarmasti. Päällimmäisenä tahtotilana näytti olevan kuitenkin päästä pieksemään nähtävästi tuttua vihan kohdetta.

Seuraavaksi varmaakin tietoomme saatetaan, miksi rasismin vastustajien hyökkäyset poliisia kohtaan olivat oikeutettuja. On päivänselvää, että toiminnan uskottavuus kärsii mikäli väkivallalle ei laiteta nollatoleranssia. Vastaisuudessa on syytä boikotoida tilaisuuksia, joissa järjestäjä on anonyymi, joka ei ole antanut viranomaisille ennakkoilmoitusta tilaisuudesta. Meidän olisi syytä suunnata energiamme rakentaviin toimiin turhan sisäisen kärhämöinnin sijaan.

Käyttäjän SamiTilli kuva
Sami Tilli

MITÄ HELVETTIÄ TE MEUHKAATTE AIKUISET IHMISET.
Mikä ihmeen oikeuden ja inhimillisyyden yliannostus teille on annettu.

Jokainen tuntuu jo tietävän aina joka asiasta paremmin kuin jopa asianomainen itse.

HÄVETKÄÄ KAIKKI näsäviisastelijat , TEHKÄÄ JOTAIN TÄRKEÄMPÄÄ niillä aivosoluilla. MAA ON VAJOAMASSA sekä konkurssiin että ANARKIAAN.

Ja uhrille tietty pikaista paranemista :)

Toimituksen poiminnat