Jukkiksen parhaat Silloin kun jotain tulee mieleen...

Esittelyssä julkkispersut

Lähinnä pakinamielessä läpikäyn muutamia julkisuudessa olleita Perussuomalaisia. Ovathan he julkisuuden henkilöitä ja tätä kautta analyysini armoilla. Kukaan ei väitä muuta kuin että tämä olisi oma subjektiivinen näkemys joka on muotoutunut tv-esiintymisten ym perusteella, mutta sitä ei voi kiistää, etteikö nimenomaan tässä puolueessa esiintyisi myös kunnon väriläiskiä. Onhan se kuitenkin rahvasta joka yllättäen on päätynyt parrasvaloihin ja rahvaanomaisuuden kitkeminen vie tunnetusti aikansa.

Timo Soini

Persuista ei voi tietenkään puhua ilman Soinia. Kansantulkista ja sutkauttelijasta kasvoi poliittinen legenda. Päästyään valtaan paljastui opportunistiksi vailla yhtäkään periaatetta ja ylijohtaa puoluettaan stalinistisella yksinvaltiudella ja puhdistusalttiudella. On todennut poliittiseksi sloganikseen että vaikka tinkiikin kaikista periaatteistaan ja vähät välittää mistään mitään, vaalit on vasta vuosien päässä. Luottaa siis kansan lyhyeen muistiin ja että kukaan ei hänen takinkääntöjään silloin enää muista. Saattaa olla oikeassakin. Ulkoministerinä selvästi kykyjensä yläpuolella, ja kompuroinut toistuvasti.

 

Hanna Mäntylä

PS-ministeri joka nousussa ministeriksi on sankaritarinaa taustat huomioiden. Viimeksi jäänyt episodiin jossa katkeroitunut exä on tehnyt hänestä rikosilmoituksen. Edennyt ministeriksi koska edustaa puolueessa harvoja täysipäisiä ihmisiä. Muuten harmaa, väritön ja toimii Soinin jatkeena, eli on naisministerinäkin ns. kahvinkeittäjä.

 

Jari Lindstöm

Työministeri Lindströn vaikuttaa symppikseltä ja myös hän on ministerinä, koska ei selvästikään ole tolvana. Väliin leimahtaa ihan älykästäkin. Toinen syy on, että Soini on palkinnut ministerinpestillä koska on ilmeisesti koiraakin uskollisempi, eli Soinia kohtaan jees-miehiä.

 

Jussi Niinistö

Kolmatta täysipäistä ministeriä ei Soini sitten löytänytkään. Tyypillinen Persu jäykkine ja vihamielisine ilmeineen. Puolustusministerinä vakuuttunut – kuten maallikot yleensäkin – että seuraava sota soditaan edellisen lailla ja että asejärjestelmät pitää miettiä tämän mukaan ts. luottaa toisen maailmansodan systeemeihin. Hankkinut selvästi sotatietoutensa Esa Anttalan kaukopartio-romaaneista. Ministeriksi pölkkypää.

 

Riikka Slunga-Poutsalo

Kuten miesvaltaisessa puolueessa, naiset vaikuttavat aina älykkäämmiltä. Niin tälläkin kertaa. Varjoissa edelleen viihtyvä puoluesihteeri on puolueen intelligentsiaa eli edustaa älykkösiipeä, jos tämän puolueen kohdalla voi sellaisesta puhua. Todellisuudessa keskinkertaisuus mutta sehän piisaa tässä sakissa pitkälle.

 

Laura Huhtasaari

Huhtasaari on varsin erikoinen pakkaus. Suoranainen brandi arjalaisine habituksineen ja värikkäine mielipiteineen. Kunnianhimoinen joka on ottanut asiakseen töllössä  puolustella Persuja joka ei ole tehtävistä vaatimattomampia. Ei selvästikään tyydy asemaansa puolueessa jossa miehet kertoilee juttuja jalat pöydällä, vaan on varsin vakavastiotettava ehdokas Soinin seuraajaksi. Arvoiltaan vähäjärkinen mutta muuten sanavalmis ja terävä – ja arvomaailmakin taitaa olla vain peliä kenttäväen miellyttämiseksi.  Tällä naisella on tulevaisuutta.

 

Teuvo Hakkarainen

Herra hakkaraisesta ei ole liene epäselvää että hän on tyystin holtiton. Alkoholisti ja Persujen kostean siiven puheenjohtaja vaikka parhaat ryyppykaverit jäivätkin edelliskaudelle. Omistaa sahan joka on palanut viisi kertaa. Toivottavasti on ollut palovakuutukset kunnossa?

 

Matti Putkonen

Työmies Putkonen on lausuntojensa ja tv-esiintymisensä perusteella henkisesti tasapainottomin edustaja. Aggressiivinen öykkäri jos nyt kaihdamme sanaa raivohullu.

 

Jussi Halla-Aho

Blogikirjoittelija jonka ympärillä sattuu ja tapahtuu. Mies itse väritön ja saamaton nahjus joka on kyennyt roikkumaan politiikassa vuosia ilman että se kiinnostaa häntä pätkääkään.

 

Olli Immonen

Kohu-Immonen edustaa samaa kuin Halla-Ahokin. Turhake joka tähän saakka on kunnostautunut vain eduskunnan poissaolojen kärkikaartissa.

 

Sampo Terho

Ainesta olisi vaikka mihin, mutta vielä varjojen mies, jonka ulkoinen habitus edelleen jäykkää ja ulosanti hidasta. Ilmeisesti keskinkertaisuus joka on ottanut roolikseen virkamiesmäisyyden vaikuttaakseen älykkäältä kuten maallikot yleensäkin kun heidät ylennetään hollituvasta salongin puolelle. Teoriassa älykkösiipeä mutta todellisuudessa Soinin käskyläinen ja juoksupoika. Tulee ilmeisesti kaatumaan Soinin mukana.

 

Pentti Oinonen

Vanha hölmö.

 

Toimi Kankaanniemi

Väritön peruspolitiikko jonka suusta ja kännykästä sentään tulee väliin jotain tyhmääkin.

 

Mika Niikko

Maininnan arvoinen muhkean rikosrekisterinsä ansiosta. Muuttanut kuitenkin elintapansa ja hyvä niin. Kannattaa kuitenkin varoa antamasta mitään luottamustointa.

 

Sami Savio

Ainoa jota olen kätellyt ja jopa  kerran äänestänyt. Vaikutti torilla niin jämptiltä ja itsevarmalta että teki vaikutuksen. Kuten yleensä ne joita äänestän, ovat sitten pettymyksiä. Ei ole juurikaan kunnostautunut vaan ottanut rivikansanedustajan näkymättömän aseman. Näillä eväillä ei toiselle kaudelle mennä. Sami; ryhdistäydy!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Mistä olet saanut tiedon, että ex-mies on tehnyt Mäntylästä rikosilmoituksen?

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144669686532...

Ei tästä ainakaan sellaista ilmene.

Jukka Nieminen

"Ei tästä ainakaan sellaista ilmene."

kostohimoiset exät harrastaa yleensä vittumaisia temppuja. jotenkin kun luki likan tarinaa että yh, jolta liike kaatunut ja tekee lähihoitajan hommia maksaakseen piikkinsä ja siinä sivussa kuuntelee kun känninen exä soittelee ehtoot tappouhkauksia ym niin onhan siinä sankaritarinaa kerrakseen - ainakin jos seuraavan kerran nähdään ministerinä

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Tuota tuota, aika rankkaa tekstiä varsinkin jos Mäntylä on tuollaista antanut ymmärtää. Jos pitää paikkaansa niin ikävää, jos ei, niin kyse on kunnianloukkauksesta.

Ymmärtääkseni Mäntylä ei ole yksilöinyt ketään ja käyttänyt ympäripyöreitä ilmaisuja. On yksi merkittävä uhriutumisen keino ja tapa jolla saadaan sympatiaa ja mielenkiinto pois itse asiasta.

Edit. Voisit linkata tai jotain mistä tuollaista päättelet, että tuollainen tarina olisi.

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #6

"Edit. Voisit linkata tai jotain mistä tuollaista päättelet, että tuollainen tarina olisi."

Nää erojutut noudattaa aina tiettyä kaavaa ja niihin sisältyy poikkeuksetta juttuja jotka ei tuota kunniaa kellekään. tiedämme kyllä lähipiirimme eroista - ja jotkut omakohtaisestikin - mitä juttuja niissä on. Eli variantiksi piisaa yleinen elämänkokemus.

Erot on kai sellanen juttu että niihin sisältyy aina jossain määrin vihaa ja kaunaa. Sanoohan kaikki että erotaan ystävinä mut kyl se katkeruus sieltä aina nostaa päätään ja alkaa ilkeiden temppujen aika. se on kai jotenkin sellaista surutyötä jossa rikotaan sillat takana henkisen irtioton takia.

Yleinen elämänkokemus opettaa senkin että kun naisen rakkaus loppuu, se myös loppuu. Miehet sensijaan - evoluution vuoksi - on paljon riippuvaisempia exisstään ja rakastaa niitä salaa vielä vuosienkin päästä.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo Vastaus kommenttiin #10

Olisi varmaan parempi jos puhuu yleisellä tasolla niin pitäytyä siellä, eikä vetää niitä kritiikittömästi yksittäistapauksiin. Nyt kirjoituksistasi saa sellaisen kuvan, että Nimenomaan Mäntylän ja hänen ex-miehensä tilanne olisi ollut tuollainen.

Olisi varmaan hyvä ja tekisi oikeutta kaikille osapuolille tutustua vaikka vain julkisiin asiakirjoihin suoraan, niin asian tila saattaisi saada lisävalaistusta vaikkapa ns. "kiristyksen" ja huolto-oikeudenkäynnin osalta ja tehdä kokonaisuuden "ymmärrettävämmäksi" vaikka kyseisen ex:n kohdalla.

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #11

"ns. "kiristyksen" ja huolto-oikeudenkäynnin osalta ja tehdä kokonaisuuden "ymmärrettävämmäksi" vaikka kyseisen ex:n kohdalla."

Nää jutut tajuaa rivien välistä yleisellä elämänkokemuksella eikä varmaan Mäntylän tapaus muodosta minkäänsortin poikkeusta säännöstä. Avioerot on yks juttu mutta kun puhutaan huoltajuudesta, niin alhaista keinoa ei yleensä olekaan ettei sitä käytettäisi. Tuollaiset kiristykset on niissä peleissä ihan normimeininkejä.

Olen itse tuossa viime ja tänä vuonna seurannut muutamaa tapausta omassakin lähippirissä. Toisessa huoltajuuden saanut mies on tapellut nyt pian 3-5 vuotta saamaansa pedofiili-epäilyä vastaan, jonka huoltajuuskiistan hävinnyt kävi piruuttaan tehtailemassa poliisiasemalla. Siellä on sit lastensuojelu usein nähty vieras. Toisessa tapauksessa exä kävi sossussa vihjaamassa että lapsia pahoinpidellään säännöllisesti ettei huoltajuutta voi antaa poies, ja varoiksi sparrasi lapsiaankin puhuun kuulusteluissa oikein...
Tiedä sitten mikä on näissä asioissa totuus, kai ne viranomaisetkin jotain tajuaa mutta varmaan tuntevat oikein hyvin tämän menetelmän jossa exät keskustelee rikosilmoitusten ja lastensuojelu-ilmoitusten kautta. Kai se on niillekin turhauttavaa mutta kun tunteet on pinnassa ne on pinnassa.

Tässä tapauksessa kun exä on saanut tietoonsa että toinen hakee aiheetta maksutonta oikeudenkäyntiä, sehän on kun sais korttipelissä jokerin hanskaansa - tottakai sillä pitää nokittaa.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo Vastaus kommenttiin #12

Edelleen kehotan tutkimaan ensin ja vasta sitten päättelemään. Oikeuden julkisista asiakirjoista, jos ymmärtää pyytää myös taustamateriaalin, ja laitettuaan ne aikajärjestykseen plus Mäntylän omat puheet asian tiimoilta vaikka 2012 saa aikalailla toisennäköisen kokonaiskuvan.

Saattaa olla, että jopa kiusaaja ja kiusattu vaihtavat paikkaa.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Putkonen ei ole kansanedustaja.

Jukka Nieminen

"Putkonen ei ole kansanedustaja."

ei o ei. sen takia laitoinkin vaan julkkispersut. oisin voinu mainita matias turkkilankin ns. natsisiiven edustajana mutta toisaalta ei se ole kunnostautunu missään mainittavassa joten jätin poies.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Meinaan vaan, kun tekstissä mainitset olevan.

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #5

"Meinaan vaan, kun tekstissä mainitset olevan."

Niin penteles olikin. Lipsahti. Korjattu.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Maria Lohelan puolesta olen mieleni pahoittanut: valtakunnan kakkonen, eikä edes lyhyttä luonnehdintaa!

Olli Immosen kesäöinen blogiteksti (tms.) on osoittautunut visionääriseksi maahanmuuttoprofetiaksi. "The victory will be ours" saattaa olla totta, mutta vie käynnissä olevassa kulttuuritaistossa pitkähkön ajan. Ehkä 90-prosenttisella varmuudella 10 vuottakaan ei riitä.

Jukka Nieminen

"Maria Lohelan puolesta olen mieleni pahoittanut: valtakunnan kakkonen, eikä edes lyhyttä luonnehdintaa!"

en oo ennen ees kuullu koko nimee. nyt kuulin ekaa kertaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Entä ex-senaattori Tossavaisesta, joka on ilmoittanut että

"Kirjoitan päivittäin Suomessa ilmestyviin erilaisiin julkaisuihin blogeja ja muita mielipidekirjoituksia."

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #17

" Entä ex-senaattori Tossavaisesta,"

Tossavainen kiistatta on tän palstan legenda ja parempi etten kirjoittele sen persoonasta kovinkaan tarkasti. mikäs minä olen toisia loukkaamaan?

mutta sellainen sääliksikäyvä piruparkahan se on joka on joutunu tälläseen skitsofreeniseen tilanteeseen. Sillä sen oma puolue tekee kaikkee sitä joka saa sen kiukustumaan, mut kun sen pitää samaanaikaan olla lojaali ja puolueuskollinen.

Niinpä se on keksinyt tälläisen kiertoilmaisun kun "suvaitsevaisto" jolla se viittaa Perussuomalaisten itsensä ajamaan politiikkaan mainitsematta kuitenkaan että se on kritiikkiä omaa puoluetta kohtaan. tai ehkä se on oikeessa; hallitusvastuun otettuaan Persut on varsinkin noissa pakolaisasioissa ollu sitä mieltä että kyl tänne mahtuu kaikki 33.42 miljoonaa irakilaista - ja jopa Vihreiden ja RKPn täytyy kohta ruveta toppaan persujen maahanmuuttoinnokkuutta.

Pakko kyl myöntää että tiettyä vahingoniloa tuntee persuja kohtaan mut myös Tossavaista kohtaan - vähän.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Myös Arja Juvosen olisi voinut mainita. Ainoa PS joka uskalsi äänestää tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Arja Juvonen on muutenkin sekä Espoon valtuustossa että eduskunnassa ollut aivan yksinäinen järjen ja ihmisyyden valopilkku perussuomalaisten ryhmittymissä. Hän on asiallinen, asiansa osaava ja perusteellinen. Jos PS olisi täynnänsä Arjan kaltaisia suomalaisia voitaisiin puhua oikeasti kansaa edustavista.

Jukka Nieminen

"Myös Arja Juvosen olisi voinut mainita. Ainoa PS joka uskalsi äänestää tasa-arvoisen avioliittolain puolesta."

No mun puolesta arwon kommentoijat saa ihan vapaasti jatkaa aihetta ja antaa ruusua ja risua vapaasti. Minä en voi kun todeta Tuntemattoman sanoin: "mistä minä ne kaikki ketaleet.."

Ainoa mitä olen poliitikasta oppinut kun olen niitten vierellä joskus hengannut on muinaisten roomalaisten viisaus: Senaattorit on mukavia miehiä mutta itse Senaatti piru.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Enpä isommin henkilöitä tunne.Ja julkisuus kun useimmiten antaa ihmisestä
erilaisen kuvan kuin henkilö oikeasti on. Joten arvostelu on oikeata tai sitten ei. Kuka tietää.
Tässä Uuden Suomen palstassa se on kunnioitettavaa, että ainakin suurin osa kommentoi nimellään ja kuvallaankin.Silloin tekstin ja arvoslun on helponpi hyväksyä

Jossain Suomi24:ssä saa nimetty henkilö lokaa niskaansa nimimerkin takaa.
Se on kyllä enemmän kuin halveksittavaa

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Enpä isommin henkilöitä tunne.Ja julkisuus kun useimmiten antaa ihmisestä
erilaisen kuvan kuin henkilö oikeasti on. Joten arvostelu on oikeata tai sitten ei. Kuka tietää.
Tässä Uuden Suomen palstassa se on kunnioitettavaa, että ainakin suurin osa kommentoi nimellään ja kuvallaankin.Silloin tekstin ja arvoslun on helponpi hyväksyä

Jossain Suomi24:ssä saa nimetty henkilö lokaa niskaansa nimimerkin takaa.
Se on kyllä enemmän kuin halveksittavaa. Omakohtaista kokemusta sattuu
tuonkaltaisen kohteena olemisesta.

Toimituksen poiminnat