Jukkiksen parhaat Silloin kun jotain tulee mieleen...

Euroviisut propagandan palveluksessa

Tunnustan etten seurannut yhtään euroviisuja vaikka lähipiiri niistä tuttuun tyyliin kohisi. Kukahan voittaa? Miten se suomalainen pärjää?

Mun täytyy tunnustaa että pilasin kaikilta ilon sanomalla etukäteen että Ukraina tulee voittamaan. Arvasin sen jo silloin kun lehdestä luin, että Ukrainan viisukappale omaa poliittisen anti-venäläisen sanoituksen, ja kantaaottavat sanoituksethan on tunnestusti euroviisujen sääntöjen vastaisia. mutta että sellainen kumminkin putkahti, kieli että kyseessä oli mittatilaustyö.

Tästä saattoi jo arvata kuka tulee voittamaan.

Euroviisut on aina olleet hyvää propagandaa eikä tämä mikään poikkeus ole. Näin ollen oli ihan turha edes  seurata viisuja koska on aivan samantekevää mitkä ovat itsekunkin musiikilliset ansiot, kansanäänestyksien tulokset sillä voittajat oli leivottu etukäteen - puhtaasti poliittisin perustein.

 

Onhan tämä kornia mutta sen ainoa oikeasti negatiiviinen puoli on se, miten Kiovan hallinto käyttää viisuvoittoa oman valta-asemansa pönkittämiseen sisäpolitiikassa. Kiovan hallinto on tiettävästi vastuussa 2000-luvun tähän asti pahimmasta kansanmurhasta - jota on toteutettu puhtaasti etnisin perustein - ja sen mittasuhteet alkaa vetää vertoja jo Ruandan hirmuteoille 90-luvulla. Signaali länsimaista on kuitenkin alleviivattu: jatkakaa samaa rataa, pojat.

 

Enkä näe tietenkään mitään syytä onnitella voittajaa, silloin kun voitto irtoaa korruptoituneen tuomariston äänillä. Kuten sen joku ehtikin jo kiteyttää: Ukraina voitti - kaikille jäi paha mieli! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Heheheheheheheeeeeeeeeeeeeee...

Tuomariston mielestä itse asiassa Australian kappale oli paras. Ukrainan voiton ratkaisivat 42 maan yleisöäänet. Euroopan lahjomaton mielipide, sori.

Jukka Nieminen

"Euroopan lahjomaton mielipide, sori."

Tässä pari kriittistä kommenttia ylläolevaan. ihme et tällästä lukee nimenomaan iltasanomista joka on viimeaikoina kunnostautunut ihan toisilla asenteilla
http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000001179664...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ymmärrän Niemisen Jukkaa osittain. Eivät euroviisut sinällään juuri kiinnosta minuakaan mm. viime vuosikymmenten elämällevieraan provosoivan pervohörhöilyhypen ym. itseääntoistavan jonninjoutavuuden vuoksi. Joskus kuitenkin ilmenee syitä kiinnittää huomio ja kiinnostuskin tuolle areenalle jota ei ole virallisesti luovutettu vain outoilijoiden yksinoikeudeksi.

Ukrainan voitto oli tänä vuonna paikallaan, kappale ja esitys laadullisesti olivat kiistatta neljän viiden parhaan kanssa jaetulla ykköstilalla plus kokonaisuuslisä mitä parhaimman momentumin siunaamana - valitettavasti itänaapurimme saatanallisuuden "ansiosta". Samasta itänaapurimme ystävyys, yhteistyö- ja avuntantohakuisuudesta olemme me suomalaisetkin usein päässeet 'nauttimaan' ja myös jalostamaan saamamme huomionosoitukset lauluiksi, vrt. Veikko Lavin Evakon laulu vaikkapa Anneli Saariston esityksenä ym. blogissa Putinin euroviisuhäviöstä 2016 > http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216908-p...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Eihän siellä viisuissa ollut edes venäläistä viisukappaletta. Ainoastaan solisti oli venäläinen.

You Are the Only One -kappale hiottiin brittiläisessä huipputuotannossa. Neljä taustatanssijaa oli tarkoin valikoitu Ruotsista, lauluvalmentaja Kyprokselta ja lehdistöpäällikkö Kreikasta. Sävellys kreikkalainen Dimitris Kontopoulos ja kappaleen sanoitus John Ballard Ruotsista.

Isolla rahalla ostettu tuotantotiimi toi Venäjälle suuren pettymyksen. Onko se mahdollisesti osasyy, että seuraavat maatjättivät Venäjän kokonaan ilman tuomaripisteitä : Ukraina, Viro, Suomi, Saksa, Slovenia, Israel, Unkari, Tshekki, Puola, Makedonia, Liettua, Iltalia, Irlanti, Georgia, Iso-Britannia, Norja, Sveitsi, Belgia, Australia, Tanska ja Hollanti.

Ihmettelen suunnattomasti, että Venäjä yleensä päästi Lazarevin Tukholmaan mielipiteittensä takia.

In 2014, following the annexation of Crimea by the Russian Federation, Lazarev stated, "Maybe my own Russian fans will throw tomatoes at me, but this is the way it is for me. When I travel to Yalta, for me it's Ukraine.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Eihän noissa kisoissa hyvää musiikkia ole kuultu 40 vuoteen.

Vaikea on kuitenkaan ymmärtää Jukkaa osittainkaan, kun hän väittää, että Kiovan hallinto harjoittaa 90-luvun Ruandaan verrattavaa kansanmurhaa.

Aika harvinaista onnistua pilkkaamaan samalla blogiavauksella niin ruandalaisia sisällissodan uhreja kuin Krimin tataarejakin.

Jukka Nieminen

"Vaikea on kuitenkaan ymmärtää Jukkaa osittainkaan, kun hän väittää, että Kiovan hallinto harjoittaa 90-luvun Ruandaan verrattavaa kansanmurhaa."

No jaa hei...vaikee sanoo tietenkin paljonko kuolleita, vammautuneita ja pakolaisvirtoja mahtuu kolmeen sotavuoteen mutta ainakin viimeksi mainitut lasketaan jo miljoonissa. Paljon on huhua myös keskitysleireistä jollaisia viimeksi nähtiin jugoslavian sisällissodassa.

Kannattaa aina muistaa että sotahan käynnistyi kun Porosenko valittiin presidentiksi ja ensi töikseen hän julisti itä-ukrainan koko väestön terroristeiksi ja että terroristien kanssa ei neuvotella mistään... loppu onkin sit menny omalla painollaan. Se että julistaa sodan oman maansa etnistä vähemmistöä kohtaan on tietenkin sotarikos enkä ihmettelisi vaikka sit kun Porosenkolta loppuu länsimaiden tuki, et se nähtäs vielä kaulakiikussa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Älä nyt naurata. Sota oli jatkunut kuukausikaupalla ennen kuin venäläisten suosikki Poroshenko valittiin vaaleilla väliaikaista mandaattia käyttäneen Turtshynovin tilalle.

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #10

" Älä nyt naurata. Sota oli jatkunut kuukausikaupalla "

No itse asiassa ei ollut. Ilmapiiri oli kyllä jännittynyt ja joitain paikallisia konflikteja oli jo siellä täällä, muttei isompaa. Porosenkosta sit toivottiin pressaa joka vakauttais tilanteen mut sehän julisti mahtipontisesti sodan heti virkansa ekana päivänä. ja turhahan se on mun kanssa historiallisista tosiseikoista ruveta vääntään...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #14

Just joo. Ja toinen maailmansota alkoi kesäkuussa 1941...

Jukka Nieminen

Ainoa mikä vähän harmittaa että tiesin voittajan etukäteen ilman mitään tietoa kappaleista tai ennakkosuosikeista. Naton toiminta kun on niin ennalta arvattavaa. Nyt vasta tuli mieleen että olisi voinut lyödä voittajasta vetoa. mutten ny jälkikäteen viitti katsoa millainen voittokerroin olisi ollut ettei jää harmittaan.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Tavallaan mahtavaa että Ukraina voitti euroviisut.

Miten huuli oisi laitettu, jos seuraavien euroviisujen pitopaikka olisi ollut Australian pääkaupunki Canberra.

Jukka Nieminen

"Miten huuli oisi laitettu, jos seuraavien euroviisujen pitopaikka olisi ollut Australian pääkaupunki Canberra."

Jess... sitäkään ei tiedä miten huuli laitetaan kun kisojen pitopaikka on Kiova. Tilastojen mukaan tällä hetkellä euroopan vaarallisin kaupunki kaikilla mittapuilla mitattuna.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Just. Ne harvat turistit, jotka selvisivät Malmöstä hengissä, tapetaan viimeistään Kiovassa...

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Sitä ei voi kieltää etteikö Kiova olisi vaarallinen paikka, uskoisin silti että seuraavat euroviisut Kiovassa ovat turvalliset, turvallisuuteen kinnitetään paljon huomiota.

Toinen asia on se, osllistuuko Venäjä näihin Kiovassa pidettäviin euroviisuihin, valitettavasti politiikka sotketaan kaikkeen.

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #13

"Sitä ei voi kieltää etteikö Kiova olisi vaarallinen paikka, uskoisin silti että seuraavat euroviisut Kiovassa ovat turvalliset, turvallisuuteen kinnitetään paljon huomiota"

Mä kans vähän luulen et ens talvena Poro perustaa parit kuolemanpartiot siivoileen Kiovaa. Kun niittaa tollaset kolmisentuhatta rosvoojaa sorakuopan pohjalle, se varmaan rauhoittaa kummasti rikostilastoja. mut täytyy olla kyl vähän elämäänsä kyllästyny jos sinne lähtee viisuturistiksi.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #15

Sinulla tuntuu menevän aika pahasti todellisuus ja kuvitelmat sekaisin, aika näyttää oletko oikeassa.

Venäjän ensi reaktio Ukrainan euroviisujen voitosta, venäjä on huono häviäjä.

" Ukrainan euroviisuvoitto nosti Krimin tataarien kansallistunteen korkeuksiin. Kappaleen poliittinen symboliikka oli liikaa Venäjälle. Venäjällä pohditaan jo Ukrainan kisojen boikotoimista. "

Tuolla edellä jo tätä ounastelin, saas nähdä mitä tuleman pitää.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Sellaista propagandaa pitää tietenkin välttää, jonka mukaan Ukrainan kaikki ongelmat johtuisivat Venäjästä. Abromaviciuksen ja Kaskon eron jälkeen ei korruption vastaisesta toiminnasta ole taas kuulunut kummempia.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Hymyilyttää kun tämä Jukka on niin anti-persu. Tuo pro-venäjä on niin söpöä.

Hienoa että Ukraina voitti. Olihan tuo selkeästi poliittinen kannanotto euroopalta, mutta se kuuluu euroviisuihin. Edes suuri raha Venäjältä ja superstara ei saanut voittoa.

Jukka Nieminen

"Hienoa että Ukraina voitti. Olihan tuo selkeästi poliittinen kannanotto euroopalta, mutta se kuuluu euroviisuihin."

Näin on... meininki on vähän kun ne kuulut korsikalaiset vaalit. ensin käydään vaaliuurnilla ja sit kun uurnat on täynnä ne kipataan mereen ja valitaan voittaja.
Toisaalta ikävää niitä kohtaan jotka vuosia on painiskelleet sävellystyön kimpussa kun voittaja ny kumminki valitaan vallitsevin poliittisin perustein. Musiikki on siinä kai vaan sellainen koriste.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Niinpä oli Jamalakin vuosia painiskellut sävellyksen kimpussa. Ja tehnyt sen ihan itse,kuten sanatkin. Me musiikkia ymmärtämättömät arvostamme tuollaisia asioita.

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #21

"Niinpä oli Jamalakin vuosia painiskellut sävellyksen kimpussa. Ja tehnyt sen ihan itse,kuten sanatkin. Me musiikkia ymmärtämättömät arvostamme tuollaisia asioita"

Rehellisesti kyllä ajattelen että sanoitukset oli varmaan sorvattu jossain Kiovan turvallisuuspalvelussa. sen verran propagandistiset oli.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Enpä usko että Venäjäkään olisi jättänyt käyttämättä tilaisuutta kerätä kaikkia poliittisia irtopisteitä jos se olisi voittanut. Niinhän se yrittää nytkin.
Ihme ja kumma, en ole huomannut Australian suunnalta sellaista politikointia tai huonon häviäjän osoittamaa kiukuttelua.

Kiukuttelu jopa laulukilpailujen kustannuksella on lapsellista. Mä uskon senverran ihmiseen että luulisi keskivertovenäläisen nyt häpeävän silmät päästään jos saisi lukea tätä Jukkien kilpakiukuttelua täällä.
Niinkuin kasvattamatta jääneet lapset jotka omista hölmöilyistään syyttävät muita. Vika on aina muissa.
Nyt sitten jatkuu vaihteeksi Ukrainan ja EU:n mustamaalaus. Jotain suurta noissa täytyy olla koska niiden edessä entinen suuri ja mahtava vapisee ja polkee jalkaa. Mitä enemmän, sitä enemmän se Venäjän oikeasta nykytilasta kertoo. Eipä käy kateeksi.

Jukka Nieminen

"Kiukuttelu jopa laulukilpailujen kustannuksella on lapsellista"

Mä en ehkä näe sitä samoin. Mun silmissäni kyse on sopupelistä. Ihan verrattavissa näihin jalkapallokenttien skandaaleihin jossa lahjotaan tuomarit ja maalivahdit ennen peliä. Voi senkin kritisoimista pitää lapsellisena kiukutteluna jos haluaa mutta ei se noin ole. ja musiikkikilpailu on kilpailu muiden joukossa ja jos siinä valitaan voittaja etukäteen pelkin tuomarihuijauksin, niin kritiikki on kyllä enemmän kun ansaittua.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Rupeat muistuttamaan Mikael Torppaa. Otetaan vielä kerran, hitaasti: T u o m a r i t olisivat valinneet voittajaksi Australian. S ä ä n n ö t olivat selvät kaikille.

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #31

"S ä ä n n ö t olivat selvät kaikille"

Säännöt on toki selvät mutta pelin nimi onkin sitten toinen juttu. erona väittämääsi on ainakin tämä iltiksen uutinen jonka taisin jo kerran Sinulle linkatakin mutta taisi mennä ns. ohi.
http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000001179664...

enkä viitsi edes linkata tanskan "munausta" kun se antoi "vahingossa" täydet pisteet ukrainalle "inhimillisen erehdyksen" vuoksi. Shekki lienee jo postissa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #32

Missä on ero väittämääni? Et ilmeisesti seurannut äänestystä. 21 maan juryn mielestä Venäjän laulu ei ollut kymmenen parhaan joukossa. 20 maan mielestä oli.

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #34

"Missä on ero väittämääni? Et ilmeisesti seurannut äänestystä."

En katsonut aiheelliseksi seurata ollenkaan koska voittaja oli etukäteen jo tiedossa. Näkemyksesi tietenkin kertoo miksi Venäjä ei voittanut. Sillehän ei antanut pisteen pistettä yksikään maa joka on venäjän vastaisessa boikotissa ja yksikin piste olisi ollut vastoin USAn antamia sanktioita.

mutta sehän ei taas vielä kerro miksi Ukraina voitti esim australian. Siihen taas vaikuttaa kokonaan toisenlaiset manipuloinnit. itselläni on jotenkin sellainen salaliittoteoriamainen kutina ettei puhelinäänestyskään välttämättä kovin rehellinen ollut ja on olemassa syynsä miksi ukraina sai niinkin paljon kansanääniä vaikka kappale itsessään oli keskinkertainen (mitä olen sen jälkikäteen kuunnellut)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Pitäisikö meidän alkaa puhua myös Venäjän huippu-urheilusta ja sen dopingsävytteisistä kultamitalisteista.

Miksi ja miksi Venäjän itsetunto on niin heikko, että sitä pitää kaikella vääryydellä ja yleisellä uhoamisella yrittää pönkittää. Minusta he ainoastaan pahentavat tilannettaan.

Tämäkin viisutappio on nyt kaikkien itseään kunnioittavien duuman ylä-ja alahuoneen suurin murhe. Twitterit ja Facebookit ovat pullollaan päivityksiä Venäjän huippupoliitikkojen esittämistä suuresta vääryydestä. Todennäköisesti pelkäävät, että jos mitään ei sano, Putin pitää heitä pettureina.

Kevään suurin Kremlin poliittinen näytelmä käydään MM jääkiekon lopputuloksen ympärillä. Jukka Nieminen, kuka voittaa ?

P.S. Miksi muuten Venäjällä on amerikkalainen Twitter ja Facebook. Putinin pitäisi ne kieltää vihollisen salajuonena.

Jukka Nieminen

"Kevään suurin Kremlin poliittinen näytelmä käydään MM jääkiekon lopputuloksen ympärillä. Jukka Nieminen, kuka voittaa ?"

No jos lätkä käydään samoilla säännöillä kun euroviisut niin eikö toi nyt ole itsestäänselvää. Kanada voittaa kultaa, suomi hopeaa ja ruotsi pronssia noin niinku pelaamalla. Tuomaristo tarkistaa sääntöjä ja julistaa Ukrainan lätkäjoukkueen voittajaksi tuomariäänin 12-0. Kaikki tuomarit on nato-maista.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

No lauloihan se Abba että Waterloo aikanaan, eikä siitä muuta kuin vain voitto. Mutta Venäjä on nyt hieman yliherkkä kaikelle mikä kohdistuu sen historiaan. Eipä silti, saa sitä sanoa vapaassa maassa mitä haluaa. Liekö Venäjä sitten maana oikeasti vapaa sanomisissaan. Jos laulu on vähänkään asiallinen, ei sen saisi toimia tällaisena nyrkkinä kenenkään kasvoille. Ei tämäkään voittaja niin tekisi, ellei Venäjä itse tee siitä turhaa numeroa, mutta itse tämä maa nostaa äläkän ilman kummoista syytä. Ei todellakaan viisasta politiikka "ei poliittisella" areenalla.

Jukka Nieminen

" Venäjä itse tee siitä turhaa numeroa, mutta itse tämä maa nostaa äläkän ilman kummoista syytä. "

Enpä usko että venäläiset kokonaan väärässäkään on. Kyl se on nähtävissä euroviistuista että yksikin tuomariääni venäjälle olis ollut pakotepolitiikan linjausten vastaisia.

Mikä tarkoittaa suomeksi että tämänvuotiset euroviisut oli sopupeli. Voittaja oli verhojen takana päätetty etukäteen piittamatta vähääkään mitä itse lavalla tapahtuu. Sopupeli. Esiintyy tätä samaa jalkapallokentilläkin mutta siellä sentään joku yrittää huijauksia estääkin.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Jos venäjä olisi voittanut,kenen ja minkä palveluksessa euroviisut silloin olisi?

Jukka Nieminen

"Jos venäjä olisi voittanut,kenen ja minkä palveluksessa euroviisut silloin olisi?"

Mitä sen väliä kuka voittaa. Pääasiahan kisoissa on että voittaja voittaa ansioillaan ja peli on rehellistä. Oli sitten venäjä, australia, ukraina tai vaikkapa suomi. Tällä kertaa peli näyttäs olleen luokattoman epärehellistä ja voittajat valittu ihan muiden kriteerien perusteella kuin ansioillaan.

Tätä voisi kai verrata jalkapallon sopupeleihin tai vaalivilppeihin.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kaikki on mahdollista mahdottomanakin pidetyissä kekkereissä. Lordi lauloi silloin joskus Rock`n rollista ja Hallelujasta, ei siitäkään ainoastaan pidetty. On ollut monenlaista menijää Euroopan viisuissa, mutta tässä viimeisessä sitten suoraan politiikkaan. Voi ottaa niin monella eri tavalla kantaa, muuttaa toki myös omaansa, että en todella osaa sanoa sitä oikeaa tapaa. Äänten laskemisessa omat mokansa myös, ei kuitenkaan kannattaisi protestoida liikaa melkein turhasta. Venäjän vika näissä peleissä on aina se, että heillä ei ole persoonaa, joka vastaisi viihteen tarpeista. Heillä se on aina kuin valtio, joka puhuu Putinin suulla. Musiikin ja elokuvan vahvat puuttuvat.

Jukka Nieminen Vastaus kommenttiin #33

"Kaikki on mahdollista mahdottomanakin pidetyissä kekkereissä."

Joo, niinhän sitä sattuu ja tapahtuu. Näitten kisojen eka skandali oli romanian dissaaminen kisoista - sehän on perinteisesti ollu vähä kun venäjän kaveri.
Sit tuli heti toinen skandaali kun venäläistuomari erotettiin.
Kolmas skandaali oli sit siinä kun venäjän viisuehdokkaan alastonkuvat vuosi julkisuuteen.
Neljäs skandaali se, että tanskan edustaja anto vahingossa ukrainalle täpöt pisteet kun piti antaa nolla pistettä.

Jopas oli venäläisillä taas huonoa kisaonnea - Ukrainan eduksi - kuinka sattukin? Eikä onneks mitenkään läpinäkyvää.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #36

Jukka Nieminen

Oleko sinä nyt todella näin tosissasi yhdestä euroviisukilpalusta ja sen lopputuloksesta ?

Tämä alkaa olla lajissaan ääri-ilmiö.

Jukka Nieminen

"Oleko sinä nyt todella näin tosissasi yhdestä euroviisukilpalusta ja sen lopputuloksesta ?
Tämä alkaa olla lajissaan ääri-ilmiö."

Eeeiii... nyt et vaan näe laillani isompaa kuvaa. Euroviisuthan on vaan yks palapelin osa isompaa talouspakotteita ja informaatiosotaa. Missä vaan pystytään kieroilemaan näin tehdään ja koska tämä ei ollut lajissaan ensimmäinen epäoikeudenmukainen ja huijauksella tehty fiasko, se tuskin jää edes viimeiseksi. Pian seuraa taas jotain jossa vehkeillään samalla tavalla.
ja olen muuten pannut merkille että ne jotka näitä temppuja toistuvasti puolustelee, vähättelee tms niin niiden moraaliset arvot tuntuu laskevan kerta toisensa jälkeen ja ne alkaa olla jo johtajiensa näköisiä. nyt ei enää avoin huijauskaan ole mitään.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jukka Nieminen

Oletko tosissasi, että ihmisten pitää arvioida omaa moraaliaan ajattelemalla miten ihminen käsittelee Venäjän heikkomielistä ja suorastaan vainoharhaista toimintaa avoimella huijauksella kaikilla mahdollisilla inhimillisillä alueilla.

Venäjä saa kohdella omia kansalaisiaan miten tahtoo, esittää heille propagandaansa, sulkea avoimen keskustelun, pitää oikeuslaitoksensa ja korruptionsa alennustilansa sekä diktatuurinsa syvimmässä alhossa, mutta tehköön sen omien rajojensa sisällä.

Minusta tuntuu, että minun moraalini vain vahvistuu Kremlin ohjaamien esimerkkien myötä. Mikä parasta olen löytänyt Kremlin mielipiteistä aimo annoksen uutta, huumoria sisältävää epätoivoa !

Venäjän mediassa ihmetellään suurin kirjaimin miksi Suomi ei antanut Venäjän ostamalle rallatukselle yhtään tuomariääntä ! Siellä vielä kuvitellaan, että Suomen velvollisuus olisi ollut antaa.....

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Olen seurannut euroviisuja lapsesta saakka ja nyt toisen kerran paikan päältä. Vieressäni istui suomalainen, ruotsalainen, muutama ranskalainen ja espanjalaisia. Kaikki kiljuivat ja hurrasivat omille suosikeilleen. Tuolla kaikki hyväksyvät toisiensa mielipiteet, riemuiten toisten riemusta. Meininki on mahtava! Itse pidän monista erilaisista musiikiityyleistä, joten suosikkeja oli monta. Politiikan ei missään nimessä pitäisi kuulua tuonne. Kyseessä on laulukilpailu! Immeiset tulevat paikalle hyväntuulisina, hyvästä musiikista ja melkoisesta showsta nauttien. Sekä Ukrainan että Venäjän esitykset oli hienoja, vahvoja tulkintoja. Musiikki, jos mikä on, mielipideasia!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

KÄSI SYDÄMELLE: Alusta lähtien Euroviisuissa on politikoitu, ja jo niiden aloittaminen samoin kuin kilpailijablokinkin Interviisut olivat aikansa (geo)politiikkaa.

Euroviisuissa on kuultu/nähty 1960-luvulta lähtien joka vuosi vähintään yksi tai useampikin edustuskappale, joissa on tuotu selvästi esille mm. näiden ideologisten suuntausten agendojen mukaista hieman peiteltyä, vahvasti viitteellistä tai melko suorasukaistakin poliittista propagandaa

1. erilaisia yleismuodikkaita ja poliittiisesti 'melko korrekteina' pidettyjä ideoita kuten
- maailmanrauhanaate
- kansallishenkisyys/kansallisromantiikka/etnisyyden mainostaminen
- kukkaishippitrendi yms.
- luonnonsuojelu/ympäristöasialiike
- kiireyhteiskunnanvastaisuus (Nuku pommiin, Laiskureiden lauantai...)
- ym. jne. etc.

2. mutta lisäksi myös joitain voimakkaasti vastaanottajien kantoja jakavia aatteita kuten
- homoaktivismin, transsuuntausten ja sukupuolineutraaliuden aggressiivinen hypetys sekä
- Euroopan integraatiousko - mm. voittoviisu 1990 'Unite, unite, Europe!' joka on näemmä innoittanut jonkinmoiseen pikkutieteelliseen tutkimukseenkin, ks. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0...
- kuuntele: https://www.youtube.com/watch?v=DzRAzAPWxF8 - laulaja oli Toto Cutugno, joka tunnetaan myös kansallismielisestä kappaleesta Sono l' italiano eli "olen suomalainen"

On valitettavaa, että nuo viimeksimainitut propagointisuuntaqukset on ikään kuin kanonisoitu ja hyväksytty Euroviisujen viralliseksi linjaksi, koska Putinin kaltaiset kieroilijat voivat vedota niiden tosiasialliseen nurkkakuntapuolueellisuuteen houkutellakseen kannattajia omien järkyttävien taustamotiiviensa taakse. Kaikki täysijärkiset putinisminvastaiset eurooppalaisethan eivät suinkaan suhtaudu yhtä suosivasti Euroopan poliittiseen yhtenäistämiseen ja sukupuoliperversioihin kuin viralliset viisuaktivistikellokkaat.

Toimituksen poiminnat